Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pjesma i spot

Rakete predstavljaju sasvim drugačiju glazbenu priču kroz singl 'U grad si stigao'

Foto: Antonio Bronić
1/6
21.03.2023.
u 12:20

Vlado Mirčeta i Ivana Starčević kažu kako su pjesmu odlučili snimati uživo kako bi blues moment apsolutno zaživio, ali i kako bi zadržali zvučnu paletu karakterističnu za prethodne singlove

Rakete nastavljaju svoje putovanje i predstavljaju novi singl - "U grad si stigao". Ivana Starčević, poznata glumica i glazbenica i instrumentalist Vladimir Mirčeta ponovno donose sasvim drugačiju glazbenu priču. - Prva demo verzija pjesme je bio tradicionalni slide blues a la Ry Cooder s kojim godinama nismo znali što bi. Bila je bitno različita od drugih pjesama koje su se gradile u studiju s puno editiranja, nasnimavanja i kojekakvih kirurških zahvata. - objašnjava Vlado Mirčeta.

Dodaje kako su pjesmu odlučili snimati uživo kako bi blues moment apsolutno zaživio, ali i kako bi zadržali zvučnu paletu karakterističnu za prethodne singlove.

- Palo nam je napamet da je zvukom približimo ostatku materijala Raketa, pa smo izvukli sav arsenal efekata, pozvali u pomoć Juru Ferinu i Pavla Miholjevića i taj blues malo premjestili iz Texasa u sazviježđe Orion. - nadovezuje se Ivana Starčević i nastavlja: 

 

- Jura i Pavle, naši producenti, su se savršeno uklopili u novi aranžman, tako da smo sa tri instrumenta i vokalom uspjeli snimiti pjesmu uživo.  Ideja livea logično se pretočila i na snimanje video spota, gdje je svoj pečat dao redatelj i snimatelj Antonio Bronić.

- Kako smo odustali od nasnimavanja kanal po kanal, logično se nametnula ideja da i video bude takav, zapravo da dokumentiramo tu izvedbu kakva je bez prevelikih zahvata. Ogromno HVALA  Antoniju Broniću koji je sve odradio savršeno i bio beskrajno strpljiv za naše glazbene, tehničke i ostale mušice. - zahvaljuje se Vladimir Mirčeta.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije