Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆ u muzeju: Tajna grobnice

Pustolovina se seli u London, 
gdje eksponati također oživljavaju

noć
Foto: Promo
28.12.2014.
u 09:00

Zabavna franšiza nastavlja se u Britanskom muzeju, a ovaj put glavni je cilj družine u kojoj su i vitez i faraon i pračovjek spasiti raspadanje Ploče zahvaljujući kojoj ostaci prošlosti žive.

Ben Stiller muzejski je čuvar Larry Daley i u trećem nastavku filmskog serijala "Noć u muzeju: Tajna grobnice", koji od 25. prosinca igra i kod nas i idealan je za obiteljski blagdanski odlazak u kino. "Noć u muzeju", priča o muzeju u kojem eksponati oživljavaju, filmski je hit koji je u kina privukao milijune gledatelja i zaradio više od milijardu dolara.

Djeca u odraslim ljudima

Ben Stiller još se sjeća dana kad je pročitao scenarij za prvi film: – Probudio je dijete u meni. Što se događa kad se muzej zatvori preko noći? Što bi se dogodilo kad bi sve oživjelo? Što se tiče trećeg filma, gledatelji su već povezani s likovima i, kad je pojavila ideja da bi svemu mogao doći kraj, da ti likovi koje poznajemo možda više neće moći oživjeti preko noći i kako bi se nosili s time, pomislio sam da je to priča koju gledatelji ne očekuju. Zato mi se i svidjela.

Dok je radnja prvih dvaju filmova smještena u SAD, nova pustolovina odvodi cijeli tim u Britaniju.

– To nam je omogućilo da iskusimo kulturni šok. Film se zove "Tajna grobnice" i bavi se pitanjem kako popraviti Ploču koja svima omogućava život i koja se tajna krije u grobnici Ahkmenraha koja može spasiti i nju i muzej? Druga je tajna, naravno, da i Britanski muzej oživljava noću, a u ovom nastavku, najviše dosad, čarolija se širi izvan njegovih vrata – kaže Shawn Levy, producent filma.

Na setu u pustinji

Britanski muzej, osnovan 1753., svake godine posjeti oko šest milijuna ljudi kako bi vidjeli njegove zbirke. Film je sniman u velikom dvorištu muzeja, najvećem zatvorenom javnom trgu u Europi. Snimalo se i u kanadskoj pustinji blizu Kamloopsa u Britanskoj Kolumbiji, kamo je više od 200 članova ekipe doputovalo ne bi li snimili početne scene filma. Sagradili su arheološko nalazište iz 1930., a kako bi sve bilo što vjerodostojnije, gotovo polovica filma napravljena je s pomoću specijalnih efekata i digitalnom animacijom. Kako god, riječ je o vrhunskoj zabavi iako ne možemo ne spomenuti i jednu tužnu činjenicu. Ovo je bio posljednji film komičara Robina Williamsa, koji je tragično preminuo ove godine.

>> Najbolji filmovi u kinima 2014. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije