Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oliver

'Puno sam pušija, puno se trošija, pa mi je glas doša hrapav ka rašpa'

Oliver
Foto: VL
26.07.2019.
u 13:27

Čovjek iz malog mista koji je postigao velike stvari – veliki specijal o Oliveru Dragojeviću od ponedjeljka na kioscima

Srpanj 2018. ostat će zauvijek upamćen po uspjehu nogometne reprezentacije u Rusiji i  spektakularnom dočeku naših srebrnih vatrenih u Zagrebu. Na ulicama se još uvijek slavilo kada je Hrvatsku zadesio šok! Umro je Oliver Dragojević.

Iako nije tajio da je bolestan, svi su vjerovali da je to samo još jedna bitka koju će dobiti. Nažalost, bolest je bila jača. Cijeli svijet prenio je fotografije s posljednjeg Oliverovog putovanja u njegovu rodnu Velu Luku. U regiji nije bilo medija koji se nije prisjetio života, pjesama i nekoga od koncerata koje je Dragojević održao tijekom svoje duge karijere.

Planetarno poznat, a opet toliko samozatajan, Oliver je radije bio sa svojom publikom nego s predstavnicima medija pa je mnogo toga u vezi sa životom velikog glazbenika ostalo zauvijek nepoznato.

Velike priče i nikad viđene fotografije

Zbog svih onih koji i danas obožavaju njegovu glazbu, Večernji list kreirao je posebno izdanje s nepoznatim detaljima iz Oliverovog života. Razgovarali smo s njegovim dugogodišnjim prijateljima, poznanicima, kolegama i suradnicima i saznali sve o životu glazbenika koji nas je prerano napustio.

Pročitajte u velikom specijalu o Oliveru

U novom specijalu iz serijala Biografije slavnih pronađite veliki pregled nesvakidašnje karijere "kozmičkog Dalmatinca" iz pera rock-kritičara Hrvoja Horvata.

Najveće živuće legende splitske i hrvatske košarke pričaju o druženjima s njihovim najstrastvenijim navijačem – Oliverom, a prijatelji koji su s njim svirali 30 godina svjedoče kakav je zapravo bio iza pozornice.

Donosimo priče o suradnjama sa Zdenkom Runjićem i Zlatanom Stipišićem Gibonnijem koje su obilježile Oliverovu karijeru.

Mislite li da znate priču o "Galebu"?

I mi smo bili uvjereni da znamo sve o skladbi koja je zauvijek obilježila karijeru "morskog vuka", iako nikad nije osvojila nagradu. Samo za ovaj specijal, saznali smo niz činjenica o ovoj legendarnoj pjesmi.

Otkrijte ih i vi u velikom specijalu o Oliveru Dragojeviću na 132 stranice za samo 25 kuna, koji od ponedjeljka 29. srpnja možete pronaći na svim kioscima.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MADO
MADO
15:00 26.07.2019.

Oliver Dragojević se rodio u Splitu, cijeli život je živio u Splitu, na kraju je preminuo u Splitu. Oliver je definitvno najveći Splićanin koji je ikada postojao, ponos grada, a grad mu nije dao ni ulicu, ni spomenik, ništa, kao da nikada nije postojao. Stvarno da se izbljuješ na ove političare, mladima će trebati 50 godina da poprave svu štetu koju su napravili, dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije