Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Rucner

Puno sam proputovao i slobodno mogu reći da je Hrvatska rijetko lijepa zemlja

Mario Rucner
Foto: PR FOTO
1/4
07.08.2018.
u 14:25

Mario Rucner je dosta tražen i može se pohvaliti sa mnogim svirkama po Europi, a uz Michael Jacksona jedini je i izvođač koji je bio pozvan na otok Borneo u državu Brunei. Hrvatsku je prošao uzduž i poprijeko po klupskoj sceni, brojnim eventima, koncertima, a zbog izuzetno zabavnog i atraktivnog nastupa i ovo će mu ljeto biti radno!

Priroda kao izvor života, opjevana je u novom ethno deep house hitu Maria Rucnera.

Spot za pjesmu Lirika 2018. sniman je nedaleko od Karlovca u kraju Barilović, gdje je i spot sniman.

Autor glazbe i teksta Sven Gleda zapakirao je ovaj ethno zvuk u moderne deep house ritmove, a Mario Rucner ukrasio klasičnim zvukom viole. Pjesma je nastala na poziv direktora festivala Jurice Pađena i Tomislava Šojata na festival Neumu, za koji je i snimana. Mario Rucner odlučio se predstaviti publici sa autorskim modernim ethno zvukom, koji je ukrasio klasičnim elementima, a publika će po prvi put moći čuti autorski ethno klasik deep house uradak.

Posvećena izvorima života, prirodi, životinjama, a i ljudima, pjesma promiče prirodne ljepote prekrasnih živopisnih krajolika rijeke Korane u Bariloviću, kraju koji je prepun prirodnih čuda, od čistih izvora, čarobnih livada i šuma, spilja i netaknutih prirodnih kutaka punih životinjskog svijeta. 

Sama ideja za ovaj spot rodila se spontano: Došao sam u taj kraj prije 7 godina i ostavio me bez daha. Priroda koja vas okružuje zaslužuje da bude prikazana i opjevana, a ovdje sam upoznao i svoju dugogodišnju prijateljicu Ivu Latin od koje sam kupio konja Dakotu, koji se inače i pojavljuje u ovom spotu. Dakota je izvorni potomak Appaloosa indijanske rase konja, kaže Mario.

Osim rađanju života u prirodi pjesma govori o rađanju još jednog života, Mario sa svojom suprugom Tihanom, koja se također pojavljuje u ovom spotu na jesen očekuje sina. Tihana je kao i Mario veliki zaljubljenik u prirodu i zajedno često otkrivaju prirodne ljepote Hrvatske, koje je Mario već i prikazivao u nekim svojim hitovima, od Like, kontinentalne Hrvatske, pa sve do Dalmacije.

Mariu su se u pjesmi pridružile i članice KUD-a "Barilović": Ivana Magdić, Ivana Grman, Karla Belavić i Helena Polović, društva koje u istoimenom mjestu i općini, koje djeluje već 22 godine. Djevojke u spotu nose svečanu narodnu nošnju barilovićkog kraja, a pojavljuju se ispred dvorca obitelji Barilović koji je u srednjem vijeku bio glavna brana u obrani od Turaka. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mi sami
Mi sami
18:17 07.08.2018.

čedo mrš

GO
goronja
17:30 07.08.2018.

lijepa zemlja sa mnogo gamadi i parazita koje se nakotilo uz ZDS i hrpe fašističkog sranja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije