Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Publika je uočila sličnost pobjedničke pjesme na Dori s hitom Taylor Swift, poslušajte i procijenite

Opatija: Mia Dimšić ovogodišnja je pobjednica Dore
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/8
20.02.2022.
u 11:42

Većini ne smeta što melodija podsjeća na hit Taylor Swift i ne vide u tome problem jer je pjesmi Mija Dimšić dala svoj pečat te su joj zaželjeli sve najbolje na Eurosongu.

Mia Dimšić ovog svibnja će u Torinu predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2022. s pjesmom "Guilty pleasure" s kojom je sinoć pobijedila na Dori. Kao i uvijek dio publike oduševljen je što će Mija biti naša predstavnica i predviđaju joj odličan uspjeh, a dio publike primjećuje kako pobjednička pjesma, za koju je glazbu i tekst Mia napisala uz pomoć Vjekoslava Dimtera i Damira Bačića a aranžmana potpisuje Ante Gelo, neodoljivo podsjeća na hit pjesmu "Willow" od Taylor Swift.

- Bravo na pobjedi,ali nekako mi ima previše sličnosti sa jednom pjesmom, poslušajte pjesmu od Taylor Swift "Willow" .Oprostite ako griješim! Pjesma Taylor Swift, toliko očito, prepisano. Taylor Swift-Willow, Taylor Swift traži svoju pjesmu nazad. - komentari su koji su nedugo nakon Mijine pobjede gledatelji pisali po društvenim mrežama.

 

 

Većini ne smeta što melodija podsjeća na hit Taylor Swift i ne vide u tome problem jer je pjesmi Mija dala svoj pečat te su joj zaželjeli sve najbolje na Eurosongu. Utjecaj glazbe Taylor Swift ne iznenađuje jer Mia često ističe kako joj je upravo ova glazbenica veliki uzor i kako je u jednom intervju rekla upravo je od Taylor najviše naučila o pisanju pjesama. Poslušajte i pjesmu Taylor Swift za koju dio publike uočava dosta sličnost sa skladbom Mije Dimšić.

 

Čujete li vi sličnost u pjesmama Mije Dimšić i američke glazbenice Taylor Swift?

Ključne riječi

Komentara 8

MA
malaliba
13:00 20.02.2022.

Ukinuti Doru i prestati se blamirati na Eurosongu. Naši kompozitori na žalost nešto bolje od otužnih pjesmica i ne znaju komponirati.

PA
pavlov
12:21 20.02.2022.

Imamo Miu teen zvijezdu u usponu koju navodno gura rođo visokopozicioniran u HV-u i Miu (blistavog osmjeha) koju navodno gura rođo visoko pozicioniran u Croatia Recordsu.... Čini se da je rođo iz CR-a pobijedio, a Hrvaska samo svake godine gubi, svim tim vezama i nepotizmima....

KU
kuramela
12:04 20.02.2022.

Stručno kopirano,malo izmijenjeno i to je ''nova pjesma''. Nema više pravih skladatelja, ukratko mi smo nesposobni i za domaće tržište,a kamo li za strano. Cijela Dora me podsjeća na sprovod hrvatske glazbene ''industrije''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije