Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas sutra

Prvi smo slušali novi album TBF-a! Splitski genijalci idu korak dalje – sviraju country

TBF
Foto: Promo
1/2
07.06.2015.
u 12:00

Najveći hit definitivno će biti pjesma "Krist", koja bi mogla dostići uspjeh najvećih hitova grupe, ali i izazvati reakcije dežurnih dušobrižnika Jedan je od definitivnih favorita i pjesma "Stranci" s primjesama soula

Nije lako biti član jedne od najuspješnijih hrvatskih grupa pa svakim novim albumom podizati letvicu.

Vjerujem da su se s tim problemom ponovno susreli momci iz grupe TBF, kojima su trebale pune četiri godine da snime novi album. Album "Danas sutra" trebao je izaći još prošle jeseni, no svjetlo dana ugledat će tek idućeg tjedna jer se "peglao" do zadnjeg dana. Kao i dosad, TBF u svoj rad unosi nove elemente pa su na ovom albumu u svoj repertoar prvi put uveli country u čak dvije pjesme.

Jedna od njih, "Krist", bit će definitivno najveći hit s ovog albuma, u rangu "Fantastične", "Nostalgične", ili pjesme "Mater" s prošlog studijskog albuma. Premda se nekim dušobrižnicima možda tekst neće svidjeti jer govori o Kristu koji se spustio u Split i odmah "prionuo na motanje", pjesma ima jako zarazan ritam, a u jednom se trenutku kroz nju provlači i dobro poznata tema "Amazing Grace". S albuma smo već upoznali dva singla – prošlogodišnji "Neću ti ništa" i aktualni "Sa mog prozora", koji je pravi ljetni singl u kojem se prepoznaje dobro poznata splitska fjaka.

Ne nedostaje ni socijalne tematike pa bi uspjeha kod publike mogla imati i naslovna pjesma "Danas sutra", u kojoj se proročanski pjeva: "danas jesi, sutra nisi, nema sutra pa se misli".

Na vrhu hrvatske glazbene scene

Jedan od definitivnih favorita je i pjesma "Stranci", u kojoj se mogu čuti primjese soula karakteristične za Motown etiketu. Šteta je jedino što pjesma nije duža, pa se zarazni refren "Dolaze stranci u velikom čamcu, oni su karika koja nedostaje u hranidbenom lancu" pojavljuje samo jednom, i to na kraju pjesme! Valja još izdvojiti i pjesmu "Tremor", koja u sebi također ima elemenata countryja, ali i veselu "El pas", svojevrsnu nasljednicu "Date", koja nas upozorava na ono što nas vrlo lako čeka – potpuna prevlast tehnologije nad našim životima.

Album "Danas sutra" vjerojatno neće postići uspjeh kao prethodni albumi TBF-a, no još je uvijek produkcijski i tekstualno na samom vrhu hrvatske glazbene scene. Bit će svakako zanimljivo čuti kako će nove pjesme zvučati na svirkama uživo.

>>Sarajlije se potukle s TBF-ovcima; Mladen: Nisam vidio ništa

Ključne riječi

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
14:41 07.06.2015.

još jedan kukuriku band..

GU
guderian
13:37 07.06.2015.

jedva cekam preslusati novi album. Samo me zanima hoce li na ovom albumu biti koja kriticka pjesma prema sadasnjoj vlasti? Mislim,TBF je izgradio ugled ne samo na dobrim ritmovima nego i na (opravdano) kritickim tekstovima protiv bivse vlasti. Ocekivao sam da ce, bas kao i Hladno pivo, nastaviti sa (opravdanim) kritikama i ove vlasti... ipak su socijalno osvjesteni bendovi koji ukazuju na nepravde, kradje, nesposobnjastvo bez obzira dolazilo to s desne ili lijeve strane? Ne? Btw, zasto se ja to moram preispitivati tj zasto novinar VL to pitanje ne moze postaviti? Zar ste stvarno tako nisko pali?

DU
Deleted user
15:52 07.06.2015.

Bend koji pjeva protiv hadezeovaca i njihove dvoličnosti, bend koji kroz pjesme ukazuje na ono što je HDZ napravio za ovu državu a to je samo jad i bijeda uništena država sa dugom kao Grčka u kojoj građani kopaju popo kantama za smeće da bi našli koji plastičnu flašu. Sedamnaest godina na vlasti a što rade? Da bi došli na vlast pa preko posrednika prijete plinskim bocama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije