Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Prvi pogled na nove kolekcije s Perwoll Fashion.hr-a

'dojcinovic009_nnn_sce_14101'
Foto: ''
1/3
16.10.2013.
u 10:06

Branka Donassy, Link (Mrvoš i Antunac) i Aleksandra Dojčinović otkrili što će pokazati na reviji

Kolekcije su svugdje u svijetu prije izlaska na pistu strogo čuvane. Pod ključem! Naši su dizajneri velikodušniji pa su samo za naše čitatelje odškrinuli vrata studija i pokazali pokoji model iz kolekcije koju će pokazati na novom izdanju Perwoll Fashion.hr-a koji počinje večeras na Zagrebačkom velesajmu. FHR starta s Aleksandrom Dojčinović kod koje se, kako kaže, dark-poglavlje s crnim kaputima, krznima i perjem, pretapa u bjelinu reprezentiranu čipkom, bijelim kaputima, svijetlim krznom i kožom. Modele joj je na crvenom etnotepihu, u salonu, fittingu snimala Rajna Raguž za koju sigurno ima mjesta među modnim fotografima.

Prividni rasap

Posve suprotno tempirana je kolekcija Link Zorana Mrvoša i Ogi Antunac. Oni su, kažu nam, dosad najzadovoljniji svojom kolekcijom.

– Prošli smo se put se bavili geometrijom, a sada smo otišli u dekonstrukciju. Posve smo rastavili klasične modele i posve ih presložili. Upotrijebili smo k tome "proste materijale" što dodatno pojačava planirani dojam iznošenosti i "raspada" koji se naoko događa – kaže Mrvoš.

Najveća modna akrobacija dolazi, po svemu sudeći, iz laboratorija Branke Donassy. Njezine su distorzije, preklapanja ploha i sve ostale konstrukcijske bravure uvijek kontrolirane i vođene jednom zapovijedi: moraju biti nosive.

Bez šivanja

Tako je i ovaj put. Svoje modele gradi od plastičnog ambalažnog materijala sa zračnim balončićima. Gradnja je skulpturalna, a taj je otuđujući moment podvučen šminkom, a osobito frizurama modela. Forme su morale biti krajnje čiste. Ambalažni materijali k tome uopće nisu šivani. Oblikovani su preslagivanjem, preklapanjem i slaganjem na različite načine. Donassy im je dala znakovit naziv Quo vadis!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije