Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borit ću se!

Proslavljena tenisačica Martina Navratilova suočila se s dvije teške dijagnoze - ima rak grla i rak dojke

Les champions s'affrontent lors de l'Open de tennis de Miami
Foto: WALTER/BESTIMAGE
1/9
02.01.2023.
u 16:01

Ovo je dvostruku udarac za mene i jako je ozbiljan, ali još uvijek popravljiv. Nadam se povoljnom ishodu. Neće biti lako neko vrijeme, ali borit ću se svime - izjavila je Navratilova.

Proslavljena tenisačica Martina Navratilova (66) danas je objavila da su joj dijagnosticirana dva oblika raka. Navratilova, koja je osvojila Wimbledon rekordnih devet puta, rekla je da joj je dijagnosticiran rak grla i dojke nakon što je u studenom otkrila natečeni limfni čvor na vratu.

- Ovo je dvostruku udarac za mene i jako je ozbiljan, ali još uvijek popravljiv. Nadam se povoljnom ishodu. Neće biti lako neko vrijeme, ali borit ću se svime - izjavila je Navratilova. Navratilova je osvajačica 59 Grand slam naslova u singlu i u parovima i trebala je uskoro otputovati na  Australian Open koji je trebala pratiti za jednu televiziju, a njezin glasnogovornik je izjavio kako je ovaj angažman otkazala i počinje s liječenjem ovaj mjesec. 

- Martini Navratilovoj dijagnosticiran je prvi stadij raka grla. Prognoze su dobre i Martina će ovaj mjesec započeti liječenje. Martina je tijekom WTA finala u Fort Worthu primijetila povećani limfni čvor na vratu. Kad se nije smanjio, napravljena je biopsija, rezultati su se pokazali kao prvi stadij raka grla. U isto vrijeme dok je Martina bila na pretragama grla, u dojci joj je pronađen sumnjivi oblik koji je naknadno dijagnosticiran kao rak, potpuno nevezano za rak grla. Oba ova karcinoma su u ranoj fazi. Martina neće pratiti Australian Open za Tennis Channel iz njihovog studija, ali se nada da će se moći pridružiti s vremena na vrijeme putem Zooma - priopćio je njezin glasnogovornik. Slavna tenisačica je i prije 12 godina vodila bitku s rakom dojke koju je uspješno dobila. 

VIDEO Tihana Harapin Zalepugin iskreno o gubitku Saše: 'Kako sada dalje? Tuga postaje još veća, a praznina sve dublja'

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

BH
Bunjevac=Hrvat
16:38 02.01.2023.

Nek joj je Bog u pomoći da ozdravi.

IZ
Izilajf
23:21 02.01.2023.

Pa već je imala rak dojke

DU
Deleted user
18:15 02.01.2023.

Ovaj rak dojke kod žena je postao kao epidemija. Strašno. Što je najgora stvar od svega mlade žene obolijevaju (i velikim dijelom i umiru, nažalost) od njega. I sama sam, nažalost, zbog obiteljske povijesti bolesti, izložena riziku obolijevanja od raka dojke, pa čovjek samo moli Boga da njega ne "dopadne" ta opaka bolest. Ma, nikoga, i ne samo ta opaka bolest, ali, nažalost, nije tako u životu. Oboljelima, kao i Martini Navratilovoj, želim, od srca, pobjedu nad tom (i svim drugim) opakom bolešću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije