Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoki spektakl u ciboni

Progressive metal atrakcija Dream Theater ponovno svira u Zagrebu

dream theater
Foto: Promo
09.01.2014.
u 12:32

Dream Theater zbog svoje izuzetno kvalitetne instrumentalizacije slovi za jednu od najvećih svjetskih glazbenih atrakcija. Zahvaljujući sviračkoj virtuoznosti nosioci su mnogih nagrada za najbolje glazbenike kao bend, ali i kao pojedinačni svirači, a 2010. godine uvršteni su u Long Island Music Hall of Fame.

Nakon nezaboravnog koncerta u prepunoj zagrebačkoj dvorani Doma Sportova prije šest godina, američki progresive metal bend Dream Theater 3. veljače ponovno dolazi u Zagreb. Ovoga puta će se koncert održati u dvorani KC Dražen Petrović gdje će nastupiti u sklopu turneje "Along For The Ride". Na ovoj turneji predstavljaju dvanaesti studijski album nazvan jednostavno "Dream Theater" na kojem je prvi puta svirao novi bubnjar Mike Mangini koji je zamijenio dosadašnjeg svjetski poznatog Mike Portonya.

Dream Theater zbog svoje izuzetno kvalitetne instrumentalizacije slovi za jednu od najvećih svjetskih glazbenih atrakcija. Zahvaljujući sviračkoj virtuoznosti nosioci su mnogih nagrada za najbolje glazbenike kao bend, ali  i kao pojedinačni svirači, a 2010. godine uvršteni su u Long Island Music Hall of Fame. Alfa i omega Dream Theatrea je John Petrucci koji pored sviranja odrađuje i producentski posao. On je također i čest član skupine G3 u kojoj se uz Joea Satriania izmenjuju najbolji svjetski gitaristi.

Albumi ove progressive metal atrakcije dostigli su zlatne tiraže i proglašeni su najboljim albumima u svojoj branši. Tako je, na primjer, njihov album "Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory" iz 1999. godine proglašen jednim od najboljih gitarističkih albuma u magazinu "Guitar World", jednim od najboljih konceptualnih albuma u Classic Rock Magazineu i za najbolji progressive album svih vremena u Rolling Stoneu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije