Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdani

Program koji u svaki dom unosi vedru i slavljeničku atmosferu

Nova godina (2)
Foto: VL
1/4
24.12.2010.
u 12:00

Donosimo izbor iz rasporeda tri domaće televizije koje su za blagdanske dane pripremile mnoge prigodne sadržaje

Mršave lisnice i recesijski udari mnoge su stanovnike Lijepe Naše zaustavili na putu da otputuju iz države i Božić i Novu godinu dočekaju na nekom posebnom, glamuroznom mjestu. Umjesto dalekih putovanja i blještavih hotelskih dvorana, Hrvati će proslave preseliti u dnevni boravak svoga doma. No, zahvaljujući blagdanskim programima triju domaćih televizija vremena za dosadu i brigu neće im preostati. Ludi sadržaji na TV ekrane “popeli su se” već oko 20. prosinca, a kako se Badnjak, Božić, Silvestrovo i Nova budu približavali, emisije, serijali i filmovi postat će sve veseliji, vrući i razigraniji. Spoj igranog, animiranog i glazbenog programa formula je koja će ponuditi ponešto za svakoga – od devet pa sve do 99 godina.

Dnevni program obilovat će dječjim zanimacijama da bi mame u miru mogle kuhati, a tate pospremati stan! Ako požele pogledati što se zbiva u državi (a ne znamo zašto biste to htjeli učiniti na blagdane), Vijesti i Dnevnike pronaći ćete u redovitim terminima. Političkih programa i rasprava na programima neće biti! Pohvalno!

Umjesto teških tema i mozganja, cijele ćemo dane uživati u glazbi, osmijesima, grudanju i zimskim radostima. Svijet elektroničkih medija na nekoliko će dana postati vesela dječja igraonica i ispunjavati želje svima onima koji još uvijek iskreno uživaju u mirisima i bojama najljepših blagdana.

Za Božić filmovi, a doček Nove uz seksi Mirnu Maras i slavna TV lica

Ljubav, veselje i hedonizam Novu TV obuzet će tek navečer 24. prosinca, kad će na program uskočiti isključivo sadržaji s božićnim prizvukom. Dok će se tijekom dana prikazivati serije iz redovitog programa (Gumus, Asi...), kako se večer bude približavala svome kraju, a kazaljka sata išla prema ponoći, zvončići će početi prštati na sve strane. Slavljenički duh označit će film “Božić vragolastog Denisa”, a u prvom satu blagdana Božića nastavit će se naslovima “Snježni prelaz” i “Božićni duh”. Nakon što ručate i završite s uživanjem u francuskoj salati, purici, mlincima, sarmi i svim onim kolačima kojima se veselite tek jednom godišnje, pogledajte “Sve što želim na Božić”. Prisjetite se jesu li i vaše želje vezane uz obitelj, zdravlje i sreću ili ste ove godine ipak malo zastranili. Nakon filmske edukacije Nova TV ponudit će vam i miniseriju “Deset Božjih zapovijedi” te film “Priča o Isusovu rođenju”.

Nakon religioznih i obiteljskih sadržaja, nabacite osmijeh jer 31. 12. stiže... - Novogodišnji program!!! Specijalni tulum za sve svoje gledatelje pripremili su u Dragošju – mjestu koje obećava “najbolje Nove godine”. Dragošjani – Zlata (Jasna Odorčić), Lale (Ljubomir Kerekeš), Đuka (Velimir Čokljat), Damir (Janko Rakoš) i Nikolina Pišek u magični dvorac na zabavu pozvali su “škvadru” iz “Jel me netko tražio”, pa će svi zajedno plesati i pjevati uz Severinu, Danijelu Martinović, Halida Bešlića, Maju Šuput, Dražena Zečića, Matu Bulića, Jasmina Stavrosa, E.T. i Karmu. Nakon što se umore, u ruke će uzeti daljinske i prebaciti na emisiju “S Novom u Novu” kroz koju će vas u 2011. godinu voditi Mirna Maras i Dalibor Petko te mnogi gledatelji koji će se uživo javljati u program.

Posebno izdanje omiljenog plesnog showa najljepši je božićni dar

Ako vaš prst ove godine stisne bilo koji od kanala Hrvatske radiotelevizije, zasigurno nećete pogriješiti. Mimo svih očekivanja, javna televizija pripremila je bogat blagdanski program. Sve se počinje zahuktavati već na Badnjak. Prvi program u božićno raspoloženje počet će filmom “Karrollova božićna priča” i “Čarobnjakovim šeširom”, a veselica će se poslije prebaciti na HTV 2, “Vlak u snijegu” i film “Djed Mraz 3”. Ako vam bude hladno pa zaobiđete jutarnju misu, bez brige! Prijenos iz zagrebačke katedrale emitira se u 10 sati, nakon čega odletite do Vatikana pa natrag u tople stolce. Naime, stiže snimka VIP-ova božićnog koncerta u HNK.

Nina Badrić, Severina i druge popularne pjevačice zapjevat će vam u vrijeme ručka, a ništa manje poznatih neće biti u večernjem specijalu “Plesa sa zvijezdama” kao i na snimki koncerta Glorije Gaynor i Ive Gamulina Giannija. Uz izvrsne vokale i filmove “Čarlijeva tvornica čokolade” ili “Najluđi Božić” uplovit ćete u blagdanski smiraj, no samo na nekoliko dana, jer praznična atmosfera na HTV vraća se na Silvestrovo. Umjesto studijskih emisija, javna televizija ove godine pripremila je nešto posve drugo – izravne prijenose koncerata s trgova u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci i Dubrovniku. Na gradskim pozornicama nastupat će Oliver, Petar Dragojević, Marijan Ban, Ivana Bačić, Luka Nižetić, Aerodrom, Đani Stipaničev, Renata Sabljak, Drugi način, Žiga i Bandisti, Let 3, Neno Belan i Fiumensi, My Buddy Moose, Tamburaši sastav “Lyra”, grupa “Trend”, Željko Lončarić Žec, Stjepan Jeršek Štef... Program će voditi Mila Horvat, Nevena Rendeli, Uršula Tolj, Robert Ferlin, Karmela Vukov Colić...

Blagdanski filmski maraton tek će za Novu prekinuti TBF

Filmofili iz cijele Hrvatske ovih bi se blagdana trebali preusmjeriti na kanal RTL-a jer filmovi, filmovi i samo filmovi čekaju ih na toj komercijalnoj televiziji. Od samog jutra, dan prije Božića zatrpat će vas snijegom i darovima. “Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku”, “Niko – božićna potraga”. “O mačkama i psima”, “Umjetna inteligencija” i “Paulie” samo su neki od naslova koji će vas zasigurno podsjetiti na sve lijepo što ste doživjeli u djetinjstvu. Večer na RTL-u naučit će vas “kako preživjeti Božić”, a potom vas upakirati u sjajne papiriće i baciti u naručje obiteljskom blagdanu. Nakon što ujutro otrčite do bora i njuškicu zaronite u šarene darove, zabava se nastavlja ispred TV aparata. Najmlađi će biti počašćeni raznovrsnim crtićima te filmovima “Mravi” i “Shrekov prvi Božić”, a kasnijim emisijama veselit će se njihovi mame i tate.

Od “Jezikove juhe” i domaćih redovitih emisija RTL će se odvojiti kad počne novi set filmova - “Vilenjak”, “Charlotteina mreža” i “Jenifer 8” - pripremljeni za zagrijavanje za sve ono što slijedi drugi dan Božića. No, više od toga ipak nas zanima, što imaju ponuditi svima koji u Novu godinu žele ući mirno, žvačući hranu i mrdajući jedino – očima! “Dunston u hotelu”, “Iznenadna pustolovina”, “Neustrašivi Spirit”, “Space Jam”, “Velika pandina avantura”i “Faca poput Mikea” popodnevni su izbor. Filmski maraton prekinut će jedino središnja informativna emisija i nezaobilazni Exkluziv Tabloid, nakon čega se RTL vraća na tračnice, i nastavlja sa serijom “U dobru i zlu” i filmovima “Samac” i “Mala stvar zvana ubojstvo”. U Novu godinu gledatelje će ispratiti koncertom grupe TBF održanom prije nekoliko mjeseci u zagrebačkoj Močvari. Nakon glazbe ponovno počinju filmske minute...

 

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:26 24.12.2010.

Ko još gleda televiziju je debil.

SM
Strina Mara
16:10 24.12.2010.

Patuljcice Oprostite,ja sam mislila da ste vi Hrvatica katolkinja i da slavite Bozic. Ali svejedno,sretan vam Bozic jer mi Hrvatice i Hrvati volimo sve ljude pa tako i vas.

CI
cimpirimpi
12:48 25.12.2010.

Strina Maro Oprostite, ja sam mislila da komentare prejadnih osoba poput vas neću morati čitati u ove lijepe dane. Ali svejedno, sretan vam Božić jer mi normalni ljudi volimo sve ljude pa tako i vas. al\' ipak vas malo žalimo :) malo puno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije