Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
500.000 dolara

Prodaje se haljina u kojoj je Dorothy tražila 'Čarobnjaka iz Oza'

judy garland,čarobnjak iz oza
Foto: AFP/Pixsell
1/3
09.10.2012.
u 10:27

Jednostavna plavo-bijela haljina danas se smatra jednim od najprepoznatljivijih filmskih kostima

Haljina ili bolje rečeno haljetak koji je Judy Garland nosila u filmskom klasiku "Čarobnjak iz Oza" uskoro će se naći u ponudi losangeleske aukcijske kuće ''Julien's'', a upućeni procjenjuju da bi kostim mogao doseći cijenu do pola milijuna dolara, piše Daily Mail.

Iako je plavo-bijeli kostim 1939. sašiven u nekoliko primjeraka, predsjednik aukcijske kuće Darren Julien ističe da je ovaj koji će se naći na aukciji ''Ikone i idoli 2012.: Hollywood'' jedini koji je preživio zub vremena.

Vjerujemo da će se na aukciji koja će se održati 9. i 10. studenog 2012. kolekcionari s užitkom prepustiti čarima cjenjkanja jer bogata ponuda ovaj put uključuje i bijelu haljinu koju je Elizabeth Taylor nosila u filmu "Mjesto pod suncem", kopiju oporuke i profesionalni set kozmetike koji su pripadali Marylin Monroe, jaknu Catherine Hepburn te haljinu koju je Julie Andrews nosila u mjuziklu ''Moje pjesme, moji snovi''.

>>Dio zbirke Liz Taylor od 30 milijuna USD ide na aukciju

Komentara 1

M3
Miške 3
15:12 09.10.2012.

Više se ne prodaje. Kupila ju Petra Sanader jer ide uz sliku Bukovca u kuči čarobnjaka iz Kozarčeve ul

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije