Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubavni trokut

Princeza Anne navodno je godinama izbjegavala Camillu, a razlog je ljubav prema istom čovjeku

Foto: Reuters/Pixsell
1/7
07.05.2023.
u 09:00

Princeza Anne (72) jedina je kći pokojne kraljice Elizabete II., a svoju šogoricu Camillu u početku navodno nije mogla podnijeti i to zbog ljubavi koju su obje gajile prema istom čovjeku

Charles III. u subotu je i službeno okrunjen kao novi vladar, a na ceremoniji je bila i njegova sestra, princeza Anne (72), jedina kći pokojne kraljice Elizabete II. Svečanoj ceremoniji prisustvovala je i Camilla, supruga britanskog kralja, koja je u javnosti često nazivana najomraženijom članicom kraljevske obitelji, a njome navodno u početku nije bila oduševljena ni princeza Anne. Kraljevska biografkinja Angela Levin otkrila je to u svojoj knjizi i navela da se Anne prema Camilli na početku ponašala hladno.

- Kao i mnogim ljudima koji nisu dobro poznavali Anne, Camilli je bilo teško nositi se s njezinim hladnim ponašanjem koje je u početku bilo pomalo uznemirujuće. Anne se godinama protivila ideji da Camilla dobije titulu kraljice supruge - tvrdi Levin, a prenosi Mirror. Dodala je da je Anne jednom izjavila da 'Camilla nikada neće biti prava kraljica' te je princeza godina izbjegavala Camillino društvo.

Foto: PA/Pixsell

Kraljici supruzi slaba je utjeha bila da je Anne takva bila i prema drugim izabranicama svoje braće poput Lady Diane i vojvotkinje od Yorka Sarah. Levin je istaknula i kako je Annein odnos s Camillom bio posebno neugodan jer su obje bile u vezi s Andrewom Parkerom Bowlesom. Umirovljeni vojni časnik za koje se Camilla i udala te s kojim ima dvoje djece, u sedamdesetima je izlazio s princezom.

Inače, Anne se 1973. godine udala za kapetana Marka Phillipsa, međutim razveli su se 1992. godine. Princeza i Phillips zajedno imaju dvoje djece: Zaru Tindall i Petera Phillipsa.

Parker Bowles i Camilla rastali su se 1995. godine, a prije toga su godinama živjeli odvojeno. Camilla iz tog braka ima dvoje djece: sina Toma i kćer Lauru. Inače, Levin tvrdi da je princeza s vremenom postala popustljivija prema Camilli jer je shvatila koliko naporno ona radi za monarhiju i koliko je snažan njezin osjećaj dužnosti. 

Princeza Anne i njezina djeca u liniji za tron nalaze se tek nakon Annino troje braće i njihovih obitelji, a uredba kojom je Camilla postala kraljica supruga prema želji kraljice Elizabete obznanjena je ove prošle godine.

VIDEO Princ Harry se pojavio bez Meghan: Prati krunidbu iz trećeg reda

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije