Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga ga je slomila

Princ Harry otvorio dušu: U nekoliko navrata sam bio na rubu sloma

princ harry
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
17.04.2017.
u 11:17

Za The Telegraph je otkrio kako je nakon smrti mame Diane odbijao tugovati i zavukao je glavu u pijesak što se odrazilo na njegovo ponašanje i na bratov nagovor zatražio je stručnu pomoć

U emotivnom i iskrenom intervju koji je dao za The Telegraph, princ Harry ispričao je kako se nosio s tragičnom smrti mame Diane i kako ga je brat William ohrabrio da potraži psihološku pomoć.

Princ Harry je imao 12 godina kad je princeza Diana poginula u prometnoj nesreći i u intervju je priznao da je tijekom tinejdžerskih godina ignorirao tugu i s tugom se počeo boriti godinama kasnije. 

Osim s tugom morao se nositi i s činjenicom da je pod povećalom javnosti i da svi prate njegovo ponašanje i u jednom trenutku je shvatio da je na rubu sloma.

Priznaje da je zavukao glavu u pijesak i odbijao je tugovati što se odrazilo na njegovo ponašanje i zato ga je brat William ohrabrio da zatraži stručnu pomoć.

Harry je rekao listu da nije prošao razdoblje žalovanja sve do kasnih dvadesetih: "Moj način suočavanja s tim bio je guranje glave u pijesak i odbijanje da ikad pomisilim na nju, jer - što bi mi to pomoglo?"

- U nekoliko situacija sam bio na rubu živčanog sloma. To su bile situacije u kojima su me tuge, laži i zablude pritiskale iz svakog ugla i jednostavno im se nisam znao oduprijeti. - ispričao je 32-godišnji Harry. Harry je otkrio da je konačno potražio savjet nakon razdoblja kako je sam rekao "totalnog kaosa".

- William mi je bio velika podrška i hvala mu na tome - rekao je. 

Harry, brat William i njegova supruga Kate vode kampanju za mentalno zdravlje 'Heads Together'.

>>Princ George u rujnu kreće u školu, a William i Kate odabirom škole opet krše tradiciju

>>Može li veza princa Harryja i glumice Meghan Markle preživjeti ovaj udarac?

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:28 17.04.2017.

Otac je Dianu samo trebao da mu rodi zdravu djecu,a sa Kamilom je oduvijek bio skupa. Trebali su zdrave nasljednike za tron.Sa Kamilom nebi išlo,nakon toga su sredili Dianu i odbacili je,to je sve.

IB
istina_boli
12:11 17.04.2017.

Ima babu vjesticu koja mu likvidirala mater i koja ima moc u svojim rukama. Nije ni njemu lako. Materijalno bogatstvo ne znaci i duhovnu srecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije