Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekstreman izazov

Princ Harry krenuo u osvajanje Južnog pola

princ harry
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
14.11.2013.
u 19:37

Princ Harry, zajedno s četvoricom ozlijeđenih britanskih vojnika, krenuo je na utrku dugu 335 kilometara u bespuće Antarktike

Princ Harry zajedno s četvoricom ozlijeđenih britanskih vojnika krenuo je na ekspediciju na Južni pol. Skupina je danas ispraćena s londonskog Trafalgar Squarea prema Cape Townu, odakle će krenuti prema Antarktici na 335 kilometara dug izazov "Šetnja s ranjenicima".

– Ekspedicija će dokazati, čak i kad kad ste izgubili nogu ili ruku ili o kojoj god je bolesti riječ, da možete postići gotovo sve, ako ste tako postavili misli u svojoj glavi – rekao je 29-godišnji princ koji služi u britanskoj vojsci kao pilot helikoptera.

U utrci od 335 kilometara, koja će se odvijati na temperaturama do -50 °C, britanska skupina utrkivat će se protiv rivala iz SAD-a i zemalja Commonwealtha. 

Očekuju da će dnevno prevaliti između devet i 12 kilometara, vukući na saonicama 70 kilograma opreme, a vjerojatno će naići na velike procjepe, komade leda koji se kreću, ledenjake i snježne oluje.

– Antarktika je jedino mjesto na zemlji koje je još uvijek kao što bi trebalo biti. Nadam se da je nikad nećemo ukrotiti, ali uvjeravam vas da će se dječaci i djevojčice iza mene potruditi najbolje što znaju – dodao je princ Harry.

Utrka počinje 30. studenog, a očekuje se da će natjecatelji do Južnog pola stići do 16. prosinca.

>>Princ Harry spava u komori na minus 35 jer ide na Antarktiku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije