Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki dan

Princ Harry i Meghan Markle krstili Lilibet, pozvali članove kraljevske obitelji, ali nisu došli

Princ Harry
Foto: Reuters
1/15
09.03.2023.
u 11:30

Malena je krštena kao ‘princeza Lilibet Diana‘ na maloj ceremoniji u domu u Kaliforniji. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prošlog su tjedna prisustvovali ceremoniji koju je obavio velečasni John Taylor.

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle ponosno su roditelji dvoje djece, a njihovo mlađe dijete, djevojčica, danas je krštena. Malena je krštena kao ‘princeza Lilibet Diana‘ na maloj ceremoniji u njihovu domu u Kaliforniji, pišu engleski mediji.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prošlog su tjedna prisustvovali ceremoniji koju je obavio velečasni John Taylor. Par je imao pravo koristiti izraz ‘princeza‘ otkako je kralj Charles došao na britansko prijestolje u rujnu prošle godine i sada su to odlučili iskoristiti.

Buckinghamska palača do sada je Lilibet oslovljavala kao ‘gospođicu Lilibet Mountbatten-Windsor‘, ali njihova će se web stranica sada ažurirati. 

Strani mediji navode i da su kralj, kraljica supruga Camilla, princ William i njegova supruga Kate također bili pozvani na krštenje, ali nisu došli.

Podsjetimo, princ i Meghan uz Lilibet imao i sina Archieja, a Harry je jako posvećen obitelji. Par s djecom živi u Kaliforniji, a u nekoliko se intervjua Harry već dotaknuo roditeljstva i obitelji. Tako je bilo i u Netflixovom dokumentarcu gdje je pokazao kako provodi vrijeme s djecom. 

Naime, Harry je pokazao kako se zabavlja s djecom te kojim aktivnostima ispunjavaju dane. Njihov dom u Kaliforniji pruža im pregršt mjesta za igru, a Harry nerijetko pokazuje koliko voli provoditi vrijeme s obitelji. Prilaz kući koriste kao biciklističku stazu pa Harry rado juri biciklom sa svojim sinom. Maleni Archie voli se igrati i u kuhinji, a dokumentarac je otkrio kako je već i pripremio prvo jelo u društvu Meghanine nećakinje Ashleigh.

Ipak, najljepši su trenuci kada se zajedno 'ušuškaju' i provode vrijeme čitajući. Dokumentarac je prikazao obiteljski trenutak bliskosti kada je Harry držao slikovnicu u rukama, a Archie mu je pomagao čitati priču sestrici Lilibet. Na drugom kraju bijelog kauča u njihovom prekrasnom domu smjestila su se i dva psa koja su uživala u lijenom poslijepodnevu.

Inače, nakon Megxita, kako se popularno naziva Harryjevo odstupanje s mjesta aktivnog člana britanske kraljevske obitelji i preseljenja u Ameriku, princ je svašta otkrio o britanskom tronu. Tako su on i njegova supruga dali intervju Oprah Winfrey u kojem su otkrili mnogo detalja koje javnost nije podržala. Nedavno je Harry objavio i memoare naziva 'Spare' ('Rezerva') u kojima je iznio još neke detalje.

U knjizi je pisao o tome kako ga je brat William fizički napao zbog braka s Meghan. Naveo je da se sukob dogodio u njegovu domu u Londonu 2019. godine. Imao je vidljivu ozljedu na leđima nakon što ga je princ od Walesa zgrabio za ovratnik i pokidao mu ogrlicu prije nego što ga je srušio na pod. Harry nadalje tvrdi da je William američku glumicu nazvao "teškom", "bezobraznom" i "toksičnom", a na to je Harry uzvratio Williamu kako ponavlja priče i naslove o Meghan koje plasiraju britanski mediji i time je htio dati do znanja Williamu kako sumnja da upravo on plasira medijima takvu sliku o Meghan. U tom trenutku je William poludio i izgubio kontrolu te fizički napao svog brata. 

- Sve se dogodilo tako brzo. Dakle, vrlo brzo. Uhvatio me za ovratnik, strgnuo mi ogrlicu i srušio me na pod. Sletio sam na pseću zdjelu koja je pukla ispod mojih leđa, a komadići su me zarezali. Ležao sam na trenutak ošamućen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe - opis je svađe i fizičkog sukoba prinčeva. U knjizi navodno Harry tvrdi kako su ga u mlađim danima upravo William i supruga Kate Middleton nagovorili da na jednu zabavu odjene nacističku uniformu koja mu je kasnije donijela loš publicitet. Osim toga, princ Harry u memoarima piše i o britanskom kralju Charlesu i njegovoj nekadašnjoj priležnici, a danas supruzi Camilli Parker-Bowles.
- Zato smo Willy i ja, kad je došlo pitanje, obećali ocu da ćemo Camilli poželjeti dobrodošlicu u obitelj. Jedino što smo tražili zauzvrat je da je ne oženi - napisao je Harry. Na Camillu je gledao kao na zlu maćehu. Svoju je pomajku optužio i da surađuje s tabloidima.
Osim toga, ispričao je i o svojim danima u vojsci. Harry je tako priznao da je tijekom svoje druge ture u Afganistanu 2012. godine ubio 25 talibana. Dodao je kako na njih nije gledao kao na ljude, nego kao na 'šahovske figure koje je skinuo s ploče', a potom objasnio kako ne možeš ubijati ako na nekoga gledaš kao na čovjeka. Kazao je i kako mu ta činjenica ne pričinjava zadovoljstvo, no da se toga niti ne srami. Iako većina ljudi zna da je imao problema s drogom i alkoholom u mladosti, Harry je u memoarima otkrio da je kokain probao sa 17 godina. Harry kaže da je kokainom htio postići da osjeti nešto.

Dodajmo da je princ krenuo u medijski posao te je najavio još brojne projekte u kojima će javnosti dočarati svoj život i odrastanje.

VIDEO Ulaznice za Euroviziju u Liverpoolu rasprodane u samo 30-ak minuta, cijena najjeftinije - 180 eura

 

Komentara 1

LI
liliZG
10:58 10.03.2023.

"imao sina Archiea" ,,. imao , zar je mali umro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije