Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Johnny Štulić

Prije 40 godina, nakon "Filigranskih pločnika", Štulić se obračunavao s Titom, Stublićem i Ljubišom Ristićem

10.04.2022.
u 22:48

Nedvojbena je činjenica da je Štulić do tada već bio vlasnikom najeksplicitnijeg politički usmjerenog repertoara pjesama, sastavljenih od opaski na račun socijalističkog sustava, pričama o sudbinama izgubljenih individualaca, sve do opisa policijskih metoda uvijek prisutnih "kurvinih sinova". Primjerice, Štulić je godinu dana ranije odrješito pjevao "nemoj po glavi, druže plavi", dok se Bregović još 1983. trudio biti simpatičan s doskočicom "milicija trenira strogoću". Tako eksplicitan govor o političkim i socijalnim temama prakticirali su još samo Pankrti Petera Lovšina i Bora Đorđević.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar southman
southman
09:00 11.04.2022.

Meteorski uspon i onda u samo 5-6 g strmoglavi pad.

AR
argus35
08:14 11.04.2022.

Napuhani pozer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?