Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jesse eisenberg

"Prihvativši ulogu M. Zuckerberga, prvi put sam otvorio Facebook"

facebook (1)
Foto: Pixsell
1/3
15.10.2010.
u 16:52

– Zuckerberg kojeg glumim ima trenutačno najjači utjecaj u društvu od svih inovatora. Iako ga ne poznajem, šest mjeseci sam ga proučavao i stekao jaku vezu s njim.

Prije otprilike godinu dana u obitelji američkoga glumca Jesseja Eisenberga o Facebooku se nije znalo ništa. No, kako je postao osoba koja je u filmu “Društvena mreža”, koji 28. listopada stiže u naša kina, utjelovio kontroverznog Marka Zuckerberga, osnivača te društvene mreže, za obiteljskim ručkom Eisenbergovih priča o Facebooku ne prestaje. A za taj je fenomen, osim Jessejeva angažmana, još jedan dobar razlog.

– Ništa u životu nije slučajno! U trenutku kada sam prihvatio ulogu u filmu moj bratić Eric zaposlio se u Facebooku! – rekao je 27-godišnji Jesse Eisenberg i nastavio otkrivati:

– Eric je Zuckerbergov bliski suradnik i sve što mi je ispričao o njemu je pozitivno. A kako Marka nikada nisam osobno upoznao, Eric mi je bio najbolji izvor informacija o liku koji glumim.

Zuckerberg nikada nije podržao film o sebi, štoviše, proglasio ga je nedosljednim i preuveličanim i to je bit odgovora zašto ga Jesse nikada nije upoznao, premda je to htio.

– Zuckerberg kojeg glumim ima trenutačno najjači utjecaj u društvu od svih inovatora. Iako ga ne poznajem, šest mjeseci sam ga proučavao i stekao jaku vezu s njim. Rado bih ga odveo u Johhny Rockets u New Yorku, gdje imaju najbolje shakeove i popričao s njim. Imam osjećaj da je on čovjek koji se nije najbolje snalazio u društvu, što razumijem, pa je izumivši Facebook, našao najugodniji način za komunikaciju – kaže Jesse.

Eisenberg je počeo glumiti u školi sa svojom starijom sestrom, a kao 15-godišnjak počeo je poluprofesionalno igrati na Broadwayu. No, sin fakultetskog profesora ipak je upisao antropologiju jer glumački posao nikada nije shvaćao ozbiljno. Ipak, stvari su se promijenile s filmom “Roger Dodger” koji ga je lansirao među zvijezde. “Društvena mreža” tome samo pridonosi, no on pokušava ostati običan dečko te kaže:

– Facebook sam prvi put uključio kada sam dobio ulogu, ali ga ne rabim. Razlog tome je što sam glumeći naučio cijeniti privatnost. No, moja mama je ovisnica o Faceu pa nadoknađuje moju informatičku inertnost za nas oboje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije