Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 64. GODINI

Preminuo poznati srpski glumac Žarko Laušević

Foto: Youtube Screenshot
1/19
15.11.2023.
u 13:27

Glumac se posljednjih mjeseci imao problema s plućima, a nakon što je otpušten na kućno liječenje namjeravao je snimati treću sezonu serije "Kalkanski krugovi" u kojoj igra lik Velibora Matića

Poznati srpski glumac Žarko Laušević preminuo je u 64. godini poslije kratke i teške bolesti, objavio je RTS. 

Glumac se posljednjih mjeseci imao problema s plućima, a nakon što je otpušten na kućno liječenje namjeravao je snimati treću sezonu serije "Kalkanski krugovi" u kojoj igra lik Velibora Matića. 

Laušević  je hitno hospitaliziran u kolovozu, kada je njegovo narušeno zdravstveno stanje od prije nekoliko mjeseci kulminiralo pa je hitno hospitaliziran. Podsjetimo,  Laušević je crnogorski glumac koji je sredinom 1980-ih bio je popularan u bivšoj SFRJ. Slavu mu je donijela uloga Šilje u seriji "Sivi dom". Za ulogu u filmu koji je nastao u koprodukciji hrvatske i srpske kinematografije Oficir s ružom iz 1987., dobio je Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu za najboljeg glavnog glumca. U ljeto 1993. godine, Laušević je napadnut od grupe huligana ispred jednog kafića u Podgorici.

VEZANI ČLANCI: 

U samoobrani je iz svog pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg teško ranio. Najprije je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. kazna mu je promijenjena na 4 godine zatvora. Pušten je nakon što je odslužio 4,5 godine. Od 1999. je u Sjedinjenim Američkim Državama. Odlukom Vrhovnog suda 2001. godine, ponovno je osuđen na 13 godina zatvora, a 2011. pomilovao ga je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić.

O svojim iskustvima u zatvoru napisao je i tri knjige, a "Godina prođe, dan nikad" postala je bestseler u Srbiji, ali i cijeloj regiji. 

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar markoii123
markoii123
14:10 15.11.2023.

RIP legendo,nije bio srpski nego jugoslavenski glumac,svi smo se ponosili s njim i njegovim ulogama.

Avatar Glasrazuma1
Glasrazuma1
14:46 16.11.2023.

Legenda, glumčina. Rip.

EZ
ezer
07:14 16.11.2023.

Epidemija agresivnih tumora među glumcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije