Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolovao od karcinoma

Preminuo gitarist legendarne ABBE Lasse Wellander

Foto: Facebook screenshot
1/8
10.04.2023.
u 08:43

Tužnu vijest potvrdili su članovi njegove obitelji na društvenim mrežama te se oprostili od njega.

Gitarist grupe ABBA Lasse Wellander preminuo je nakon kratke bitke s karcinomom u 70. godini života, a tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj.

- S neopisivom tugom moramo objaviti da je naš voljeni Lasse zaspao. Lasse se nedavno razbolio od, kako se pokazalo, raka koji se proširio, a rano na Veliki petak preminuo je okružen svojim najmilijima. Bio si nevjerojatan glazbenik te skroman kao malo njih, ali prije svega bio si divan suprug, otac, brat, ujak i djed. Ljubazan, brižan i pun ljubavi... i još toliko toga, nevjerojatno je da sada moramo živjeti bez tebe. Volimo te puno i fališ nam – napisali su članovi njegove obitelji na Facebooku. 

Wellander je počeo svirati gitaru kao dijete u svom rodnom gradu Nori u Švedskoj. U listopadu 1974. pridružio se legendarnoj ABBA-i, Agnethi Fältskog, Björnu Ulvaeusu, Bennyju Anderssonu i Anni-Frid Lyngstad. Odsvirao je više od 20 ABBA-inih pjesama među kojima i neke od njihovih najpoznatiji, a 2008. godine radio je i na hitu Mamma Mia!.

Lasse je radio i na ABBA-inom posljednjem Voyage albumu koji je objavljen 2021. godine.

S poznatim glazbenicima nastupao je i na nekim turnejama, a nakon odlaska iz ABBA-e, 1980. godine, započeo je i solo karijeru te objavio svoj album 1981. godine. Nakon toga objavio je još 11 albuma. Posljednji svoj album objavio je 2006. godine, a preveo ga je i na engleski s naslovom 'Simple Ticket'. 

VIDEO Natalija Prica o suradnji s Milanom Bandićem: Da konačno zatvorimo tu priču

 

Ključne riječi

Komentara 1

DA
DarthTiho
09:05 10.04.2023.

Pocivaj u miru ! AMEN !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije