Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOUG INGLE

Preminuo frontmen slavnog rock benda, poznati su po hitu iz 'Simpsona'

Doug Ingle
Foto: Screenshot
1/3
27.05.2024.
u 19:38

Ingle je bio glavni vokal i orguljaš u bendu Iron Butterfly koji je osnovao 1966.  Najpoznatiji su po 17-minutnom hitu  "In-A-Gadda-Da-Vida", koji se pojavio u epizodi Simspona iz 1995. godine.

Doug Ingle, posljednji preživjeli član originalne postave heavy rock benda Iron Butterfly, preminuo je u 79. godini.

Ingle je bio glavni vokal i orguljaš u bendu koji je osnovao 1966.  Najpoznatiji su po 17-minutnom hitu  "In-A-Gadda-Da-Vida", koji se pojavio u epizodi Simspona iz 1995. godine.

Glazbenikov sin je na društvenim mrežama objavio očevu smrt, ali nije naveo uzrok smrti.

- Teška srca i s velikom tugom objavljujem smrt mog oca Douga Inglea. Tata je večeras mirno preminuo u prisustvu obitelji. Hvala ti tata što si mi bio otac, učitelj i prijatelj. Draga sjećanja puna ljubavi nosit ću ostatak svojih dana idući naprijed na ovom životnom putu. Volim te tata, napisao je glazbenikov sin Doug Ingle Jr.

Pjesma "In-A-Gadda-Da-Vida" se nalazi na istoimenom albumu Iron Butterfly iz 1968., koji je proveo 81 tjedan u top 10 u SAD-u.
Postala je legendarna i neka vrsta šale u rock krugovima, a njezina duljina bila je idealna kasnonočnim glazbenim urednicima na radiju da idu na cigaretu ili pauzu za toalet. Ime pjesme je pogrešna vertija pravog naslova "In Garden of Eden", kako ju je čuo bubnjar benda Ron Bushy kada je Ingle prvi put predstavljao pjesmu bendu.

Pjesmu su obradili i drugi bendovi, uključujući Slayer, The Residents, Boney M i Incredible Bongo Band, čiju je verziju dva puta semplirao reper Nas. Također smo je mogli čuti u trileru Michaela Manna "Lovac na ljude" iz 1986.

Ingle je bio posljednji preživjeli član originalne postave benda, nakon smrti gitarista Erika Branna 2003., basista Leeja Dornana 2012. i bubnjara Rona Bushyja 2021. godine. 

VIDEO: Haris Džinović otkrio kako podnosi što je predmet sprdnje: 'Ismijavaju me na društvenim mrežama...'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije