Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Preminuo autor jednog od najvećih hitova devedesetih

Robert Miles
Foto: Promo
1/4
10.05.2017.
u 11:42

Pravim imenom Roberto Concina, Miles je postao poznat 1995. kada je pjesma "Children" došla do prvog mjesta na top-listama u 12 zemalja i prodala se u čak pet milijuna primjeraka.

DJ Robert Miles, autor pjesme "Children", jednog od najvećih house hitova 90-ih, iznenada je preminuo u 47. godini, a uzrok smrti još nije poznat.

Pravim imenom Roberto Concina, Miles je rođen u Švicarskoj, a postao je poznat 1995. kada je pjesma "Children" došla do prvog mjesta na top-listama u 12 zemalja i prodala se u čak pet milijuna primjeraka. Zanimljivo je da ju je Miles napisao kada je gledao fotografije svoga oca, humanitarnog djelatnika koji je bio na misiji u zemljama bivše Jugoslavije. Na fotografijama su bila djeca s područja pogođenih ratnim djelovanjem. "Children" je jedna od pionirskih pjesama dream housea, s prepoznatljivom klavirskom linijom.

Posljednjih godina živio je na Ibizi, gdje je pokrenuo internetski radio. Talijanski mediji pišu da je umro od nepoznate bolesti. Od Milesa se danas opraštaju mnogi house velikani.   

– Tragična vijest o smrti jednog od najtalentiranijih glazbenika našeg doba čini me jako tužnim. Nedostajat će mi naša prepucavanja i rasprave o glazbi, no najviše tvoj talent u pronalasku pravog zvuka – napisao je njegov dugogodišnji prijatelj i kolega Joe T. Vanelli.
Od njega se danas na društvenim mrežama opraštaju i poznati DJ-evi Pete Tong, Darude i Armin Van Buuren.

Foto: Twitter

 

 

 

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Komentara 3

DU
Deleted user
12:48 10.05.2017.

Nepoznata bolest, izazvana nepoznatom supstancom....

JA
jajahs
12:13 10.05.2017.

nepoznata bolest??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije