Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In memoriam

Preminula Jadranka Štefanac-Papić

Jadranka Štefanac-Papić
Foto: Matija Habljak/Vecernji list
05.12.2015.
u 10:46

Kako neslužbeno doznajemo, bolovala je protekla tri mjeseca, a iza nje ostaju blizanke Tara i Ela koje je rodila 57-godini

Poznata zagrebačka stomatologinja Jadranka Štefanac-Papić preminula je u 67. godini života. Redovita profesorica na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu i supruga pokojnog redatelja Krste Papića podlegla je teškoj i kratkoj bolesti, a iza sebe ostavila kćeri blizanke, Taru i Elu, danas desetogodišnjakinje koje je velikanu hrvatskog filma rodila u svojoj 57. godini.

Jadranka i Krsto vjenčali su se 1990. godine, a prije toga bili su sedam godina u vezi. Blizanke su dobili 2005. godine. Jadranka je bila najstarija rodilja u Hrvatskoj, a kćerima tepala da su “najpoznatije blizanke u Hrvatskoj”.

- Majčinstvo me čini mladolikom, znala je govoriti šećući Zagrebom s djevojčicama i suprugom kojemu su bile 72 godine kada su se Tara i Ela rodile. Kćeri su dale potpuni smisao njegovu životu, često je isticao.

A onda je sreću u veljači 2013. godine ugasila iznenadna smrt proslavljenog redatelja. I Krsto Papić preminuo je uslijed teške i kratke bolesti, u osamdesetoj godini života.

- Bol gubitka je prisutna i snažna, ali gušena problemima koje morate svakodnevno i hitno rješavati. Nisam si mogla dopustiti luksuz da se isplačem jer sam mislila, ako počnem, neću se zaustaviti tjednima, a što će onda Tara i Ela, naše kćerkice. One su jako voljele tatu, njihova je tuga velika, povjerila se tada Jadranka nakon Papićeve smrti. Samo dvije godine kasnije, njihove su djevojčice ostale i bez majke.

>>Umro Krsto Papić, jedan od vodećih autora hrvatskog filma

>>Majčinstvo poznih godina

Komentara 36

Avatar istovari
istovari
12:32 05.12.2015.

Osta siročad....nadajmo se da u široj obitelji ima netko velikog srca tko će skrbiti o djeci....

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
12:40 05.12.2015.

Sirote curice.....

LA
LANA555
15:42 05.12.2015.

Malo mi je glupo razat djecu sa 57 god.Al boze moj.Jer treba mislit o djeci prvenstveno a ne prvo o sebi na primjer odjecam se mladenacki itd.Eto sad su curice odtale na kraju same bez i jednog roditelja.To je sebicnostmalo pre staro tadzat djecu sa 57 .67 itd.Nije mi to normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije