Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZROK SMRTI SE JOŠ NE ZNA

Preminula pjevačica jedne od najvećih disko uspješnica

Sister Sledge
Foto: Reuters
1/3
13.03.2017.
u 10:44

Joni i njezine sestre Debbie, Kathy i Kim, kćeri dvoje umjetnika, odrasle su u Philadelphiji i stekle ugled pjevajući R&B sedamdesetih godina.

Američka pjevačica Joni Sledge, jedna od četiriju sestara koje su zajedno izvodile "We are family", jednu od najvećih disko uspješnica, umrla je u 60. godini, objavila je u subotu njihova rodbina.

Pjevačica je preminula u petak kod kuće u Arizoni a uzrok smrti još nije utvrđen, istaknuo je njezin menadžer Biff Warren.

Joni i njezine sestre Debbie, Kathy i Kim, kćeri dvoje umjetnika, odrasle su u Philadelphiji i stekle ugled pjevajući R&B sedamdesetih godina.

Pravi uspjeh doživljavaju 1979. s pjesmom istoimenog albuma "We are family", koju su napisali Nile Rodgers i Bernard Edwards. Još su dvije pjesme bile njihovi veliki hitovi, "He's the greatest dancer" i "Lost in music", obje s istog albuma.

"Snimanje 'We are family' bilo je poput proslave, pjevale smo i plesale u studiju", ispričala je prošle godine britanskom dnevniku Guardian Joni Sledge.

Kathy je napustila skupinu radi solo-karijere a skupina Sister Sledge okupljla se u raznim formacijama radi nastupa u posebnim prilikama poput praznika obitelji pape Franje u Philadelphiji 2015. ili izborne kampanje Hillary Clinton za predsjedničke izbore 2016.

 

>>Kultne Sister Sledge prvi put u Hrvatskoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije