Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Premijeru Lizistrate proslavili uz tortu u obliku muškog spolovila

Lizistratu, predvodnicu "seksualnog štrajka", na daskama riječkog Hrvatskog Narodnog kazališta Ivana pl. Zajca utjelovila je odlična Jelena Lopatić.
20. veljače 2011. u 22:36 3 komentara 53 prikaza
lizistrata
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

RIJEKA - Prepuno gledalište HNK Ivana pl. Zajca burnim pljeskom pozdravilo je kraj premijere "Lizistrate", Arstofanove komedije koju je na daske riječkog kazališta postavio mađarski redatelj Robert Alfoldi. Lascivnu komediju u kojoj žene, ujedinjene protiv krvoprolića, odluče upotrijebiti vlastitu seksualnost kao sredstvo političke borbe te na nagovor Atenjanke Lizistrate, sklapaju pacifistički pakt i muževima uskraćuju seks dokle god ne prestanu međusobno ratovati i ne sklope mir, smjestio je u Hrvatski sabor, zadržavši metriku i stih originala iz 5. stoljeća prije Krista.

A Lizistratu, predvodnicu "seksualnog štrajka" utjelovila je odlična Jelena Lopatić, ulogama Atenjanki i Peloponežanki vrlo dobro su se snašle i Olivera Baljak, Tanja Smoje, Anastazija Balaž Lečić, Andreja Blagojević, Tanja Tišma i Biljana Torić.

Sukladno plakatu koji je najavio predstavu, glumci, redatelj i dramaturzi uspješno okončanu premijeru proslavili su uz tortu od punča i marcipana, punjenu čokoladom - u obliku muškog spolovila.

GLOBALNA PANDEMIJA
Korona u Švicarskoj izmiče kontroli, a vlasti ne uvode nikakve mjere. WHO: 'Ne možemo vjerovati'
Znanjem do financijskog oporavka
NOVI POČETAK
Uz prave savjete riješite se financijskih problema i pripremite se za svježi start
  • keks:

    Ovo spolovilo meni nekako liči na k.rac.

  • malitrn:

    A torta u obliku pičke i šupka, to bi bila alternativa i avangarda .....

  • real:

    sexualne strajkbreherice umjesto naturalnog, kožnatog, koriste dildo i slično...