Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA MASLAĆ-PLENKOVIĆ

Premijerova supruga: samozatajna Dubrovkinja istančana modnog stila

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
11.04.2019.
u 07:00

Od samog ulaska Andreja Plenkovića u politiku njegova supruga dala je do znanja da se neće pojavljivati u javnosti

Elegantna, samozatajna i jednostavna. Tako će mnogi opisati suprugu premijera Andreja Plenkovića – Anu Maslać-Plenković. Iako se vješto skriva od očiju javnosti, kada se lijepa Dubrovkinja negdje pojavi, mnogi se dive njezinu istančanom odjevnom ukusu. Odmjeren stil koji se uvijek podudara s prilikom i ulogom koja joj je namijenjena kao supruzi Andreja Plenkovića, premijerova supruga vrlo dobro i savjesno bira. Tako je prilikom posjeta kineskog premijera Lia Keqianga, koji je sa suprugom Cheng Hong došao u službeni posjet Hrvatskoj 9. travnja, Ana Maslać Plenković ponovno odabrala dizajn hrvatskih kreatora iz modne kuće Nebo. Doduše, nije se prepustila stilistima da joj odaberu modni outfit, nego je došla s idejom što želi nositi.

Modne smjernice

Ona uvijek dobro zna što joj najbolje pristaje, a u realizaciji konačnog stylinga pomogao joj je glavni dizajner modne kuće Nebo Ivan Zver.– Stil gospođe Plenković vrlo je istančan. Ugodno je surađivati s njom i brzo smo se našli u zajedničkim stilskim smjernicama – otkrio nam Ivan i dodao: – Obratila nam se pa smo zajedničkim idejama smo došli do finalnog izgleda. Imala je viziju kako bi željela izgledati, ali smo mi kao modna kuća i ja kao dizajner dali modne smjernice kako bi rezultat bi što bolji – rekao nam je samoborski dizajner aludirajući na motiv male crne haljine koji je, kako kaže, “ultimativni simbol stila svake dobro odjevene žene i bezvremenski komad odjeće koji svaka žena može imati u ormaru”. – Napravili smo reinterpretaciju te haljine na koju smo stavili klasični bijeli kaput od mješavine vune i kašmira kako bi se dobio elegantan i moderan odjevni predmet – govori 32-godišnji dizajner.

1/10

Cijela slika njezina profinjenog izgleda uoči dolaska kineskog premijera zaokružena je vintage stilom koji naglašava posebna dužina rukava na kaputu. - Inspirirali smo se 50-im godinama, što su bila najženstvenija modna vremena i zbog toga smo smatrali da bi gospođa Plenković za ovu prigodu trebala izgledati ovako, a ona se s time složila i rezultat je bio dobro prihvaćen – zaključuje Zver koji dodaje da nisu puno odudarali od njezinih preferencija i uobičajenog stila, koji je blizak izričaju njihove modne kuće pa je posezanje za klasičnim izgledom bilo nepogrešivo. – Dužine su bile jasno definirane: dužina haljine, dužina rukava i samog kaputa. Sve je u omjerima i nema ekstravagantnih odskakanja – objašnjava Ivan i dodaje kako je to stil za svaku damu. Mora se priznati da ovakav pažljiv dvobojni odabir potvrđuje samo jedno: Ana Maslać Plenković ima čistu peticu u modnom snalaženju, a ovo nije jedini slučaj da je premijerova supruga posegnula za stilskom kombinacijom Neba.

Obitelj ispred svega

Prilikom prvog službenog pojavljivanja kao premijerova supruga i posjeta papi u Vatikanu 2017. godine, gospođa Plenković odlučila se za custom made crnu haljinu od buklea dužine iznad koljena s tričetvrt rukavima, koju je potpisala ista modna kuća, a od nakita je nosila tradicionalne naušnice dubrovačkog kraja – konavoke. – Trudili smo se poštovati i protokol i želje gospođe Plenković, ali i ostati vjerni našem prepoznatljivu potpisu. Drago nam je da se odlučila za hrvatski dizajn – izjavila je tada dizajnerica Ana Brajković. U službenom posjetu papi bila su i njihova djeca sin Mario (5) i kći Mila (2). Mila je nosila čipkastu bijelu haljinicu te ukosnicu iste boje, a tada trogodišnji Mario je nosio hlače i sivi sako, ispod kojeg je provirivala bijela košulja.S obzirom na to da se o premijerovoj samozatajnoj supruzi ne zna puno i doček kineskog para je tek drugo službeno pojavljivanje, Maslać-Plenković, koja je po struci pravnica, može se pohvaliti incognito statusom koji je zauzela još za vrijeme prijevremenih parlamentarnih izbora 2016. godine, gdje se tijekom kampanje HDZ-a uopće nije pojavljivala, a odvajanje privatnog od poslovnog dijela par Maslać-Plenković oduvijek vješto provode.

Rodom iz Dubrovnika i hercegovačkih korijena, Ana je devet godina starijeg supruga Andreja osvojila na radnom mjestu u Saboru, ali nije poznato kada su se točno upoznali. Sudbonosno ‘da’ našem premijeru izrekla u listopadu 2014. godine u rodnom gradu, a na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi. Dva mjeseca poslije vjenčanja, na Anin 35. rođendan, 19. prosinca paru se rodio sinčić Mario, a time je Andrej Plenković postao prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata postao otac. Mario je dobio ime po Plenkovićevu ocu, profesoru komunikologije, a u veljači 2017. godine rodila mu se sestrica Mila u Petrovoj bolnici.

Pogledajte koji brakovi u showbizzu nisu dugo potrajali.
 

 

Komentara 22

KP
kresimir.perak
11:01 11.04.2019.

auuu koliko zavidnih i ljubomornih ovdje... odite liječit komplekse na nekom drugom

WW
wwwcroxxx
11:14 11.04.2019.

Užas. Pa kud je gledala kad se udavala jbt...

PU
Pukovnik
09:48 11.04.2019.

Čemu te laži? Žena je Hercegovka. Ali to ne paše u komunistički svijetonazor vladajućih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije