Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DANAS TE VOLIM'

Premijera neobjavljene pjesme Arsena Dedića na 67. Zagrebačkom festivalu!

Arsen Dedić
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/3
20.01.2020.
u 18:03

- Pjesma je snimljena u studiju producenta Saše Lukića koji je Ines upoznao s Arsenom još 2007. “Arsenova preporuka bila je da pokušam pjesmu otpjevati “dvije oktave tiše” jer sam preglasna “ka i sve Dalmatinke” - kazala je Ines Grgurinović

Na nadolazećem 67. Zagrebačkom festivalu po prvi put ćemo čuti dosad neobjavljenu pjesmu Arsena Dedića, “Danas te volim” koju će, izvan festivalske konkurencije, izvesti splitska pjevačica Ines Grgurinović.


 

- Pjesma je snimljena u studiju producenta Saše Lukića koji je Ines upoznao s Arsenom još 2007. “Arsenova preporuka bila je da pokušam pjesmu otpjevati “dvije oktave tiše” jer sam preglasna “ka i sve Dalmatinke”. Svidjela mu se demo snimka i tako je započela naša suradnja. Uvijek mi je u šali govorio da bih trebala što prije postati “provincijalka u Zagrebu” jer da se u Splitu opušteno ne može graditi karijera. Slušajući ga tada, činilo mi se da ima neki tajni recept za život”, opisuje Ines Grgurinović ističući kako se Arsen prema njoj odnosio kao prijatelj, bez obzira što bi mu po godinama mogla biti unuka.

“Njegovim odlaskom izgubili smo jednog od najvećih stvaratelja u polju hrvatske pop kulture”, zaključuje Grgurinović te nastavlja: “Bio je genijalni poeta, stvaratelj stihova i šlagerske šansone, kantautor, glazbeni stručnjak i branitelj glazbene misli i kvalitete. Uvijek je bio spreman podržati svoje kolege pa otuda i brojne glazbene suradnje koje je za života ostvario”

Zagrebački festival održava se 24. siječnja, uz izravan televizijski prijenos, kada će svoje nove pjesme predstaviti Alka Vuica, Ana Opačak, Bang Bang, Elis Lovrić, Hari Rončević,Ida Prester, Leteći odred, Lorena, Maja Posavec, Marin Jurić-Ćivro i Nina Kraljić, Marko Kutlić, Meri Andraković, Mia Negovetić, Miki Solus, Nikola Marjanović, Opća opasnost, Pavel i Tedi Spalato, Petar Dragojević, Stijepo Gleđ Markos, Tadej, Teška industrija.

Komentara 2

BA
bandido
20:47 20.01.2020.

Arsenije (Arsen) Dedic, apsolutno najvazniji pjesnik sa prostora Balkana. Da je pjevao na vaznom jeziku bio bi svjetski poznat barem kao Jacques Brel. Ovako, ostaje poznat relativno maloj ali profinjenoj audijenciji kulturnih sanjara sa bespuca povjesnih zbiljnosti. Eto, bilo je ljudi koji su stajali i stoje iza njega. Kljucna rijec: Ljudi.

JO
jocoudriga
21:16 20.01.2020.

Autor najbolje hrvatske ljubavne pjesme ikada napisane..."Nedaj se Ines"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije