Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme u tijeku

Predstavljeni članovi klape koja će nas predstavljati na Eurosongu

dora portal
12.02.2013.
u 10:58

Za odabir članova klape najzaslužniji je maestro Mojmir Čačija, autor vokalnog aranžmana skladbe „Mižerja“ i producent klapskog pjevanja.

Odabrani su pjevači koji čine klapu koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu u švedskom Malmeu u svibnju.

Klapu čine šestorica pjevača iz pet klapa.

 

Prvi tenor – Marko Škugor, klapa Kampanel

Drugi tenor – Ante Galić, klapa Sinj

Prvi bariton – Nikša Antica, klapa Kampanel

Drugi bariton – Leon Bataljaku, klapa Crikvenica

Bas – Ivica Vlaić, klapa Sebenico

Bas – Bojan Kavedžija, klapa Grdelin

 

Za odabir članova klape najzaslužniji je maestro Mojmir Čačija, autor vokalnog aranžmana skladbe „Mižerja“ i producent klapskog pjevanja.

 

Glazbeni je producent pjesme Nikša Bratoš, koji je u suradnji s Draganom Brnasom napravio aranžman.

 

Dečki su jučer ušli u studio i započeli snimanje, a audiozapis pjesme trebao bi biti gotov sljedeći tjedan.

 

Otprije je poznato da Hrvatsku predstavlja skladba „Mižerja“ autora Gorana Topolovca.

Prvo polufinale, u kojem se za prolaz u finale natječe i Hrvatska, na rasporedu je 14. svibnja. Uz Hrvatsku iste večeri nastupaju Slovenija, Srbija i Crna Gora, kao i Danska, Nizozemska, Austrija, Estonija, Rusija, Litva, Irska, Bjelorusija, Cipar, Belgija i Moldavija. Dalje prolazi 10 zemalja.

 

Finalno natjecanje održava se 18. svibnja.

 

Ključne riječi

Komentara 8

CH
Charlemagne26
11:29 12.02.2013.

Ne da Evrovizija ima ikakvu tezinu ili vrijednost, ali ovo pripada kakvom etno-festivalu. Godinama se pokusava izmisliti toplu vodu i predvidjeti trendove, a zaboravilo se da obicno pobjedjuje pjevna, jednostavna melodija. Dalje, slati pjesmu imena Mizerija je kolosalna budalastina. Ako se zeli reklamirati HR turizam (sto ovaj potez implicira), moglo se poslati kakvu popiranu obradu, kao onaj Libar (iako ih nimalo ne cijenim), jer bi se svidjeli daleko siroj publici. Ova ce zabluda gledati svima u ledja. Ok, grupe kao ABBA dolaze ne cesce od svakih 40 godina...zasad.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:38 12.02.2013.

Bilo je samo pitanje vremena kad ćemo iz očaja pokušati i s klapom. Ne mogu se ljutit, bar je riječ o izvornom hrvatskom proizvodu, ali ne očekujem da će ući u finale.

EN
EndemskaVrsta
19:11 12.02.2013.

Mižerja od ideje da se klapa šalje na homo-lezbo-trave dernek... mižerja od glazbe, muzičke forme... a najveća vrijednosna mižerja u glavama onih koji će na još jedan izlet u prazno straćiti (tj. preliti u džepove 'spretkovića') toliki novac! Manje od mižerje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije