Naslovnica Showbiz Estrada

Predsjednica uručila Povelju Republike Hrvatske Prljavom kazalištu

Predsjednica je rekla da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a posebno posveta majci koja se, kako je rekla, iz okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu.
15. listopada 2019. u 20:33 4 komentara 312 prikaza
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u utorak Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu u povodu 40. obljetnice uspješne glazbene karijere.

omiljeni glazbenik Ako smo mi državotvorni bend, zašto još nemam status umjetnika?

"Dodjeljujem vam povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanje domoljublja, vašeg humanitarnog djelovanja te ugleda rock-glazbe u povodu vaše 40. obljetnice", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

 | Autor : Emica Elvedji/PIXSELL Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Istaknula je da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a posebno posveta majci koja se, kako je rekla, iz okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu.

Miroslav Škoro 'Jeftini no-name bend' Zbog financijskih razloga otkazali Škorin koncert, a svirat će im Prljavci

"Niste se bojali dodirnuti i teške ožiljke naše prošlosti kao što ste uvijek bili kritični prema svakodnevici", rekla je hrvatska predsjednica i dodala da je u oproštaju s onima koji su za Hrvatsku dali život bila i tuga stihova Prljavog kazališta "sa suzama koje smo za njih isplakali".

Mladen Bodalec: 'Ruža hrvatska u Beogradu je prošla kao i sve ostale pjesme - jako dobro'

U ime Prljavog kazališta na Povelji Republike Hrvatske zahvalio je pjevač Mladen Bodalec, koji je istaknuo kako je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime banda, nego i u ime tisuću rockera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

 | Autor : Emica Elvedji/PIXSELL Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
 • Avatar prahrvat
  prahrvat:

  meni je drago jer su oni probili granice liberalizma, koji nam je trebao, stihovima s kultnog prvog albuma: "ja sam za slobodnu mušku ljubav"

 • Aedes2017:

  Kaže mi žena ..viš Houra cmizdri ! Jok bona.. zaj.bava se !

 • Avatar zločinačkaorganizacija
  zločinačkaorganizacija:

  Jasno, a uskoro će i Bori Đorđeviću jer ipak je Jajo rekao da je Bora kao Michelangelo.