Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvjerski zločin

Poznatog brazilskog redatelja nasmrt izbo shizofrenični sin!

Eduardo Coutinho
Foto: Screenshot
1/2
03.02.2014.
u 13:06

Filmskog redatelja izbo je njegov sin, koji je potom navodno napao i majku prije nego što se sam ozlijedio

Poznati brazilski redatelj Eduardo Coutinho nasmrt je izboden u svom domu u Rio de Janeiru, javlja BBC.

Filmskog redatelja izbo je njegov sin, a potom je navodno napao i majku prije nego se sam ozlijedio. Oboje su u bolnici.

Eduardo Coutinho (80) smatra je jednim od najvećih brazilskih redatelja dokumentarnih filmova i nedavno je pozvan u Američku akademiju filmskih znanosti i umjetnosti.

Među njegovim najpoznatijim filmovima su "Edificio Master", "Dvadeset godina poslije", "Babilonia 2000" i "Igranje".

Brazilski mediji kažu da 41-godišnji Daniel Coutinho boluje od shizofrenije.

Na konferenciji za novinare policijski istražitelj rekao je da je redateljev sin nakon napada pokucao na susjedova vrata kazavši kako je "oslobodio oca".

– Počinio je ova zvjerstva i pokucao na susjedova vrata, sumanut i ne govoreći prave riječi – rekao je Rivaldo Barbosa, šef odjela za ubojstva Rio de Janeira.

Daniel Coutinho navodno se vratio u stan svojih roditelja i čekao da stigne hitna pomoć.

Coutinhova supruga Maria das Dores preživjela je jer se uspjela zaključati u kupaonicu nakon što je izbodena nožem nekoliko puta, rekao je Barbosa.

Karijera ovog filmskog redatelja trajala je četiri desetljeća, a snimio je više od 20 filmova i nagrađen je najprestižnijom filmskom brazilskom nagradom.

Njegov rad pružao je iskren uvid u živote običnih Brazilaca.

Planirao je snimiti dokumentarni film o prosvjedima protiv korupcije, Svjetskog nogometnog prvenstva te siromaštvu i lošim uvjetima javnih službi koje su prošle godine buknule diljem Brazila.

>>"Turski Andy Warhol" izboden nožem usred Istanbula

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije