Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mračne tajne

Poznati priznali seksualno zlostavljanje za spas drugih

monique
Pixsell
25.04.2010.
u 09:00

Glumica Mo’Nique već godinama ne komunicira s bratom i roditeljima, koji sve do sada nisu smogli snage suočiti se sa strahotama koje su se prije tri desetljeća događale u njihovom domu, a kojih je žrtva bilo njihovo vlastito dijete.

Žao mi je, stvarno mi je žao. Izdao sam povjerenje svoje vlastite sestre – pokajnički je izustio, 30 godina nakon počinjenog zločina Gerald Imes gostujući u ponedjeljak u Oprah Showu i tako prvi put javno priznao da je kao dječak silovao svoju šest godina mlađu sestru, glumicu Mo’Nique, ovogodišnju dobitnicu Oscara za ulogu u filmu “Precious”.

Iako je Oprah pozvala i Mo’Nique, slavna komičarka odbila je poziv, ali je dala voditeljici svoj blagoslov za emisiju i poručila da ako ono što će njezin brat reći može spasiti jednu obitelj, onda je vrijedno toga. Naime, 42-godišnja Mo’Nique već godinama ne komunicira s bratom i roditeljima, koji sve do sada nisu smogli snage suočiti se sa strahotama koje su se prije tri desetljeća događale u njihovom domu, a kojih je žrtva bilo njihovo vlastito dijete. Američku glumicu, pravog imena Monique Imes brat je počeo seksualno zlostavljati kad je imala sedam godina, a on 13, i sve je trajalo do njezine 11.

U intervjuu za časopis Essence 2008. godine Mo’Nique je prvi put otkrila da je bila žrtva incesta, a kad je napokon smogla snage reći roditeljima što joj je događa, oni nisu poduzeli ništa.

– Moj se otac jako uzrujao, ali više to nikada nismo spominjali – rekla je komičarka.

Uloga monstruzone majke prekretnica u karijeri i životu

Tajnu koju je skrivala više od 30 godina Mo’Nique je odlučila otkriti cijelom svijetu nakon što je prošle godine snimila potresnu dramu “Precious”. Uloga majke koja na najokrutnije načine seksualno, psihički i fizički zlostavlja vlastitu kćer donijela joj je prvog Oscara te ju potaknula da se i sama suoči s traumom koju je proživjela u djetinjstvu.

– Shvatila sam da je incest nešto što se događa u svačijem susjedstvu i da ću, govoreći o tome, možda pomoći nekoj žrtvi.

Sve ove godine u sebi je držala gnjev zbog roditeljskog nerazumijevanja i izdaje najbliže obitelji, koja joj je umjesto ljubavi dala veliku bol i ostavila rane što vjerojatno nikada neće potpuno zacijeljeti. Gostujući kod Opre Gerald Imes kazao je kako se nada da će on i Mo’Nique jednoga dana opet moći biti brat i sestra, a hoće li glumica prihvatiti njegovu ispriku i susresti se s bratom nakon dugo vremena, tek ćemo vidjeti.

I sama Oprah Winfrey u svom je showu 1986. godine prvi put otkrila da su je kao djevojčicu seksualno zlostavljali ujak, rođak i obiteljski prijatelj, a sa 14 godina je čak i zatrudnjela, no dijete je umrlo ubrzo nakon porođaja. O sličnim traumama progovorile su i neke druge zvijezde. Fran Drescher, popularna “dadilja” sa 27 godina bila je žrtva silovanja u vlastitom domu u Los Angelesu. Dvojica razbojnika silovala su nju i njezinu prijateljicu, dok su Franina tadašnjeg supruga svezali i prisilili da gleda.

Američka kantautorica Tori Amos traumatično iskustvo koje ju je ostavilo “psihički osakaćenu” opisala je u pjesmi “Me and a Gun”. Tori je silovao neznanac prijeteći joj nožem i govoreći da će je sasjeći na komadiće. Frontmena Linkin Parka Chestera Benningtona u djetinjstvu je seksualno zlostavljao tri godine stariji dječak. Zvijezda “Kućanica” Tery Hatcher imala je pet godina kada je postala žrtva svojeg ujaka koji je za teški zločin dobio 14 godina zatvora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije