Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužva u Mimari

Poznati Hrvati pohrlili na izložbu kristalnih statua Ivice Propadala

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/27
07.11.2019.
u 22:23

Kristalne statue Dore, Porina i Večernjakove ruže oduševile su zagrebačku publiku. Posebno ponosna bila je njegova supruga Dragana koja je, priznao nam je Propadalo, i sama sudjelovala u stvaranju izložbe.

U muzeju Mimara večeras je svečano otvorena izložba Kristal Total-Art. Zagrebačka publika tako po prvi puta može vidjeti kristalne statue Porina, Dore, Večernjakove ruža i brojnih drugih priznanja s potpisom slikara, scenografa, dizajnera i glazbenika Ivice Propadala.

Posebno ponosna bila je njegova supruga Dragana koja je, priznao nam je Propadalo, i sama sudjelovala u stvaranju izložbe koju su među prvima pogledali urednik Zabavnog programa HTV-a Mario Sedmak, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, umirovljena HTV-ova urednica Ksenija Urličić, pjevačica Zdenka Kovačićek, producent Nikša Bratoš, voditelji Daniela Trbović, Dalibor Petko i Ana Radišić i brojni drugi.

Izložba je ranije predstavljena u Sarajevu, a prema riječima ovog cijenjenog umjetnika izazvala je velik interes. Među izložbenim djelima je i originalna statua nagrade Dora, koja je, kako kaže Propadalo, izazvala brojne diskusije. Uoči same izložbe Propadalo je priznao i da mu je statuu za Porin bilo najteže raditi, dok je za Doru bilo najjednostavnije jer je odmah imao viziju što nagrada treba predstavljati.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

– Prije samog početka izrade neke statue prva misao koja mi se nameće jest pitanje kome je ona namijenjena i koji je profil dobitnika. Prije nego što sam došao na ideju izgleda Porina, pročitao sam mnogo knjiga o povijesti Hrvata – istaknuo je Propadalo koji je tijekom proteklih 25 godina izradio više od 60 nagrada.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Među njima je i statua Večernjakove ruža, na kojoj trenutno intenzivno radi. – Čim završi jedna Večernjakova ruža, mi krećemo s novom. Ruža je unikatan rad, nema kalupa kao Dora, Porin i druge nagrade. Svaka nagrada je zasebna, radi se na licu mjesta i ručno. Počeli smo već, naravno, jer ima nešto manje od četiri mjeseca i velika mi je čast da sve ove godine radim i scenografiju – rekao je Propadalo čija djela u Zagrebu možete pogledati do 17. studenog. Nakon toga izložba se seli u Ljubljanu, Rijeku, a zatim i u Zadar.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

Komentara 1

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
22:40 07.11.2019.

Izvrsni umjetnički radovi, to samo električar može napraviti. Bravo Ivice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije