Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI VIRUS

Poznati glumac iz 'Twin Peaksa' preminuo nakon što ga je ubo komarac

Denzel Iceman Cometh Photo Call
Foto: JM11/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/4
07.10.2020.
u 10:37

- Teška srca objavljujemo odlazak života koji je izuzetno vrijedan proslave: Clark Tinsley Middleton, 63 - voljeni glumac, književnik, redatelj, učitelj, heroj, suprug, svjetionik, prijatelj. Clark je preminuo od posljedica virusa Zapadnog Nila, objavila je njegova supruga

Clark Middleton, zvijezda serija "Twin Peaks" i "Crna lista" preminuo je u 64. godini nakon što se zarazio virusom Zapadnog Nila. Vijest o smrti objavila je njegova supruga Elissa.

- Teška srca objavljujemo odlazak života koji je izuzetno vrijedan proslave: Clark Tinsley Middleton, 63 - voljeni glumac, književnik, redatelj, učitelj, heroj, suprug, svjetionik, prijatelj. Clark je preminuo od posljedica virusa Zapadnog Nila. Bio je divna duša, čovjek koji je cijei život prkosio granicama i zagovarao parava osoba s invaliditetom, stoji u objavi.

Elissa se kasnije javila na Twitteru i zahvalila svima na izrazima sućuti.

- Ne mogu izbrojati koliko je puta rekao: "Dajte svijetu sve od sebe i najbolje će vam se vratiti", citirajući svog oca Mela. I ozbiljno je mislio! Na svjetlu je, sretan i slobodan i šalje ljubav, dodala je Clarkova supruga. 

Foto: Twitter

Middleton je imao juvenilni idiopatski artritis,  a prethodno je opisao učinak koji je imao na njegovo tijelo, iskrivljujući ruke u dobi od četiri godine prije nego što je s osam godina izgubio pokret na vratu. Zbog tog stanja bio je niskog rasta, pa je bio visok 162 centimetra.

Denzel Iceman Cometh Photo Call
1/4

Virus Zapadnog Nila jedan je od brojnih članova roda Flavivirus i porodice Flaviviridae, a spada u raznoliku skupinu virusa pod zajedničkim nazivom 'arbovirusi'. Tim terminom obuhvaćeni su virusni uzročnici koji se na čovjeka prenose putem vektora, tzv. hematofagnih člankonožaca (artropoda). U konkretnom slučaju za prijenos virusa Zapadnog Nila odgovorni su zaraženi komarci, najčešće iz roda Culex. Većina oboljelih oporavlja se u potpunosti nakon nekoliko dana, a jedan na 150 zaraženih razvije ozbiljnu kliničku sliku. 

- Osim što je uistinu bio jedinstven i nadaren glumac, Clark je u svim pogledima bio jednostavno nevjerojatan momak. Volio je svoj posao sa strašću. Znam da je cijela njegova obitelj u "Crnoj listi" shrvana ovom viješću.

Osim po ulozi Charlieja u novoj sezoni Twin Peaksa 2017. godine, Middletona smo dobro zznali po ulozi Glena Cartera u seriji "Crna lista".Autor ove serije Jon Bokenkamp posebno se oprostio od Clarka u objavi na društvenim mrežama.

- Uz to što je uistinu bio jedinstven i nadaren glumac, Clark je u svim pogledima bio jednostavno nevjerojatan momak. Volio je svoj posao sa strašću. Duhovno je bio ludo . Znam da je cijela njegova obitelj u "Crnoj listi" shrvana ovom viješću, rekao je Bokenkamp. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
14:15 07.10.2020.

evo , još uvijek ima bolesti od kojih možeš umrijeti a da nije corona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije