Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Da, mi to možemo"

Poznate osobe posvetile video vladavini Baracka Obame, pogledajte što kažu!

Barack Obama
Foto: YouTube Screenshot/White House
1/7
09.01.2017.
u 14:15

Glazbena legenda Gloria Estefan kazala je da se prvi puta osjećala kao da Bijela kuća pripada svima, dok se DiCaprio dotaknuo problematike klimatskih promjena

Bijela kuća na službenom YouTubeu kanalu objavila je oproštajni video za američkog predsjednika Baracka Obamu. Nakon osam godina mandata Obama, njegova prva dama Michelle i dvije kćeri za dva tjedna službeno odlaze s trona kao jedna od najomiljenijih političkih obitelji u svijetu.

U gotovo šestminutnoj snimci poznate osobe izdvojile su najpamtljivije trenutke predsjednika za vrijeme njegove vladavine. 

 

Obamina kampanja započela je 2008. godine sloganom "Da, mi to možemo", a iste godine, rođeni Havajac, postaje 44. predsjednikom SAD-a. Na Obamin pristup svjetskim problemima i narodu osvrnule su se zvijezde poput Leonarda DiCaprija, Johna Legenda, Ellen DeGeneres i Jerryja Seinfelda.

Glazbena legenda Gloria Estefan kazala je da se prvi puta osjećala kao da Bijela kuća pripada svima. Glumica Kerry Washington smatra da se slogan kampanje pokazao istinitim. Glumac Tom Hanks poručuje da je shvatio da se zajedništvom mogu stvoriti promjene, kada je Obama izmijenio pravila vezana za odnos SAD-a i Kube. Oscarovac Leonardo DiCaprio, veliki zagovornik dobrobiti okoliša i životinja, dotaknuo se tematike klimatskih promjena. Obama je na nedavnoj konferenciji UN-a kazao da je utjecaj klimatskih promjena važan problem ne samo sada, već i za nadolazeće generacije. 

Obitelj Obama stekla je pozitivne reakcije u SAD-u i svijetu možda, ponajprije, svojom otvorenošću i ljudskim pristupom okolini. Ponekad se činilo kao da promatramo holivudske zvijezde, a ne političare najveće svjetske velesile. Upravo zbog takvog pristup javnosti često ih se i kritiziralo. S političke strane, crna mrlja Obamine administracije ostaje ratovanje u Siriji koje je postalo problem svjetskih razmjera.

Nakon Obame, odlukom glasača te prije svega elektora, mjesto u Bijeloj kući uslijedilo je Donaldu Trumpu. Njegova predsjednička inauguracija održat će se 20. siječnja, a prvi puta, nakon osam godina, američki Kongres i Vladu većinskim brojem činit će - republikanci. 

>> Obama posljednji put dijelio predsjednička odlikovanja, Ellen DeGeneres zaplakala

Komentara 4

RO
robertek
23:52 09.01.2017.

Ostati će zapamćen kao dobitnik Nobelove nagrade za mir koji je izazvao 5 ratova.

NV
novo vriijeme
19:04 09.01.2017.

Obama je odlično štitio američke interese

AU
austrougarskigeneral
17:08 09.01.2017.

zbog obama bio si legenda i ostat ćeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije