Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski trend

Poznate Hrvatice vole negližee

16.06.2016., Zagreb - U Marticevoj ulici odrzana svecana promocija Concept storea Colette, Marka M Pounje by Marija Cvitanovic.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/8
20.06.2016.
u 07:59

Brojne poznate glumice i pjevačice rado će ovog ljeta nositi svilene haljine kreatorice Marije Cvitanović

Svjetski trend u kojem poznate glumice i pjevačice nose svilene haljine tankih naramenica ukrašene čipkom, koje savršeno oponašaju odjeću u kakvoj su žene nekad samo spavale, na velika je vrata stigao u Hrvatsku. Poznate Hrvatice, čini se, rado nose negližee, i to kolekciju Marka M Pounje koju je na ovogodišnjem Fashion Weeku predstavila dizajnerica Marija Cvitanović.

Na nedavnoj promociji concept storea Colette njezine su haljine, među ostalima, nosile Helena Minić Matanić, Antonija Šerić, Mia Begović, Ecija Ojdanić, Ana Vilenica, Csilla Barath Bastaić, Petra Vukelić, Suzy i Sarah Josipović te druge poznate pjevačice i glumice.

Francuska riječ za zanemariti

Riječ negliže dolazi iz francuske riječi négligé i doslovno znači zanemariti. Pojavio se u 18. st. u Francuskoj kao vrsta odjeće za spavanje koja je imitirala dnevne teške haljine u koje su se dame svakodnevno uvlačile.

– Nijanse distanciraju haljinu od spavaćice ili negližea, a upravo smo na njima poradili da bismo dobili nosiv odjevni predmet za razne prigode, ovisno o želji i stilu osobe koja ga nosi – izjavila je Marija Cvitanović o svojoj novoj kolekciji nadahnutoj glamuroznim hollywoodskim zvijezdama 50-ih, koje su proslavile negližee. A da je Marija Cvitanović i sama njihova ljubiteljica, izjavila je u nedavnom intervjuu za Story kada je rekla kako bi, da može, cijeli dan bila u negližeu, spavaćici ili ogrtaču. 

>>Spavaćice Marije Cvitanović vraćaju Pounju staru slavu

Komentara 7

Avatar Ironman0105
Ironman0105
05:22 21.06.2016.

"neglizee", vjerovali vi ili ne...milla, ili se vrati u palestinu, ili nauci Hrvatski jezik....

Avatar Maxich
Maxich
17:28 20.06.2016.

Uskoro će hodati u korzetima i s halterima, jel? Koje parnje mozga! Pa to je kao da šeću u donjem vešu! Car je gol!

Avatar crazy_bat
crazy_bat
20:06 20.06.2016.

Poznate Hrvatice? Hahahaha....koji vic!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije