Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
63. izdanje

Poznata glazbena imena predstavljaju svoje skladbe u završnici Splitskog festivala

Završna večer Splitskog festivala
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/21
02.07.2023.
u 23:41

Dirigentsko vodstvo i ravnanje festivalskim orkestrom pripalo je Jošku Banovu i Vetonu Marevciju, a voditelji završne natjecateljske večeri su Jelena Glišić i Mirko Fodor

Ovogodišnji Splitski festival imao je sedmodnevni program, a završna natjecateljska večer nastavlja tradiciju dugu 63 godine. Tako će večeras na Prokurativama publika čuti 24 autorske skladbe, od kojih su i dvoje nagrađenih iz Večeri mladih izvođača, odnosno dobitnici prve nagrade publike i prve nagrade žirija. Dirigentsko vodstvo i ravnanje festivalskim orkestrom pripalo je Jošku Banovu i Vetonu Marevciju.

Od izvođača nastupaju: Jurica Pađen i Aerodrom, grupa Bravo, Leona Gradinski, Boris Rogoznica, grupa Stijene, Marko Škugor, Maja Milinković, Zdravko Škender, Salto Guru, Đorđi Peruzović, Ibrica Jusić, Ivica Šerić, Stefany Žužić, Trio Gušt, Siniša Vuco, klapa Kaše, Ane Paška, Mario Huljev, klapa Iskon, Nenad Vetma, Brigita Vuco te Barbara i Rajko Suhodolčan.

Voditelji završne natjecateljske večeri su Jelena Glišić i Mirko Fodor. Prvi Splitski festival održan je davne 1960. godine, kada se na bazenima POŠK-a spojila moda i glazba. Kroz dugu festivalsku povijest, na Splitskom je festivalu izvedeno više od 900 skladbi najznačajnijih domaćih autora, u interpretaciji najpoznatijih imena domaće glazbene scene. Jednako tako, davne 1967. godine Festival se seli na Prokurative, gdje se održava i danas.

VIDEO Ni kiša nije pokvarila odličnu atmosferu na drugoj večeri Thrill Blues festivala u Trilju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije