Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordna dražba

Potpisana ploča Beatlesa prodana za gotovo 300.000 dolara

The Beatles
01.04.2013.
u 11:10

Potpisani primjerak albuma Beatlesa “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club” kupljen je ovaj vikend na aukciji u Dallasu

Rijedak, potpisani primjerak albuma Beatlesa “Sgt. Pepper\'s Lonely Hearts Club” na dražbi je prodan za 290.500 dolara.

Ploča na čijem se omotu nalaze autogrami sve četvorice Beatlesa kupljena je ovaj vikend, a neimenovani kupac nalazi se negdje na američkom srednjem zapadu. Fan liverpulske četvorke, koji nije štedio novca da se domogne ovog rijetkog primjeraka, album je kupio u aukcijskoj kući Heritage Auctions iz Dallasa. Aukcionari su se uoči dražbe nadali da će album prodati za 30.000 dolara.

Vjeruje se da su Beatlesi ovu ploču potpisali u vrijeme izlaska albuma u lipnju 1967. Dosad najveći iznos za potpisani omot nekog albuma bio je 150.000 dolara, koliko je plaćeno za američko izdanje ploče “Meet the Beatles”.

Prodani primjerak “Sgt. Pepper\'s Lonely Hearts Cluba” britansko je izdanje diskografske kuće Parlophone, u sjajnom omotu na otvaranje. Ostali poklonici Beatlesa nestrpljivo čekaju remasterirano mono izdanje na vinilu, najavljeno za ovu godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije