Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poslušajte i skinite pjesmu "Osmijeh" grupe Zvučni zid

zvučni zid
16.12.2009.
u 08:25

Ova pank-šank verzija (koju bivši kudidiotovac Nenad Marjanović-Fric opisuje kao miks „Clasha“ i pijanih „Idola“) donosi potpuno novi aranžman i jedna je od sigurno dosad najoriginalnijih verzija pjesme Drage Mlinarca.

Grupa „Zvučni zid“ nastala je u svrhu promocije istoimene zbirke priča u izdanju VBZ-a. Sačinjava ga četvero od 27 autora čije se priče nalaze u knjizi: Krešimir Mišak (bas, glas), Ognjen Sviličić (solo gitara), Borivoj Radaković (ritam gitara) i Arsen Oremović (bubnjevi).

Zašto „Osmijeh“? Zato što je to, za početak, fenomenalna pjesma. Potom, zato što je upravo ona, bez obzira što vam nostalgičarski pričala generacija rokera iz šezdesetih, pravi početak autorskog rocka na ovim prostorima u onom smislu da značajne stvari, pored što utječu u vremenu u kojem su nastale, moraju imati i utjecaj na pokoljenja koja dolaze kasnije.

"Osmijeh“ je takva pjesma, do danas su je obrađivale razne generacije, stilski i žanrovski posve raznolikih glazbenika: od teen-popa, novovalovaca do šlageraša. Ova pank-šank verzija (koju bivši kudidiotovac Nenad Marjanović-Fric opisuje kao miks „Clasha“ i pijanih „Idola“) donosi potpuno novi aranžman i jedna je od sigurno dosad najoriginalnijih verzija pjesme Drage Mlinarca.

Zašto još „Osmijeh“? Zato što je prava himna za ova tmurna vremena.

Snimljeno u studiju „Debelji“ u Zagrebu 28. studenoga 2009. Izdavač je MenArt.

Poslušajte kako zvuči bend Zvučni zid!
Pjesmu možete i skinuti na sljedećem linku:
Download pjesme

Ključne riječi

Komentara 3

IL
ilumminati
15:36 16.12.2009.

katastrofalno... nije moguće da je dovoljno samo prezivati se mišak, sviličić, radaković i oremović da bi se snimio ovakav debakl. prestrašno... klinci iz obližnje garaže praše ovu stvar s više energije i iskrenosti, a ne mogu do studija, a kamoli do izdavača...

Avatar swannymir
swannymir
16:44 16.12.2009.

ne slazem se s tobom. bio sam jucer na koncertu i dojam je sljedeci: misak drzi bend. i arsen je odlican na bubnjevima. radakovic svira akorde na ritam-gitari, i uklopio se solidno, a svilicic na solo gitari svira koliko zna i to sve zvuci dosta dobro. recimo, da dodjem na svirku neku, i da ne znam koja su ta cetvorica reko bi da je svirka dobra!

ZL
zlatcom
17:02 16.12.2009.

stvarno nije lose sobzirom na danasnje stanje na nasoj rock sceni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije