Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispraćaj na mirogoju

Posljednje zbogom Helgi Vlahović uz omiljene Stingove stihove

helga (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/14
01.03.2012.
u 16:27

– Mila moja, posljednje su riječi koje si mi uputila. Što reći o tebi, mila moja, kad se o tebi ionako sve zna. Što reći u ovom tužnom trenutku za koji smo se poput djece nadali da nikad neće doći. Tvoje je ime značilo toplinu.

I nebo danas, uz obitelj, najbliže prijatelje, poznanike i brojne osobe iz svih sfera javnog života, kao da se htjelo oprostiti od najveće dame HTV-a, pustivši sunce da se na trenutak probije između teških sivih oblaka iznad zagrebačkog Mirogoja.

Svi su poželjeli reći zbogom Helgi Vlahović Brnobić.

Neutješne kćeri

– Mila moja, posljednje su riječi koje si mi uputila. Što reći o tebi, mila moja, kad se o tebi ionako sve zna. Što reći u ovom tužnom trenutku za koji smo se poput djece nadali da nikad neće doći. Tvoje je ime značilo toplinu i plemenitost. Kažu da nema nezamjenjivih, ali ti to jesi. Svi ćemo to osjetiti, posebno tvoje divne kćeri na koje si s pravom bila ponosna. Draga moja Helga, ovo nije zbogom jer urečeni rastanak i bez našeg htijenja obećava i sastanak, zar ne? – stihovima Sergeja Jesenjina oprostila se Ksenija Urličić od drage prijateljice koja je poželjela da upravo ona održi oproštajni govor na njezinu pogrebu. Poželjela je Helga da se na njezinu posljednjem ispraćaju i malo našale na njen račun, no nitko to nije bio u stanju.

Savladani emocijama

Dok je prvakinja splitske opere Cynthia Hansell Bakić pjevala stihove ‘'Somewhere Over The Rainbow’', najbliži prijatelji i kćeri Renee i Karla nisu mogli skriti suze. To na komemoraciji nije pošlo za rukom ni Oliveru Mlakaru koji je dugogodišnjoj kolegici i prijateljici uputio predivne riječi:

– U 50-ak godina izlaženja pred kamere, mikrofon i publiku, nikad mi nije bilo teže. I kad smo vjerovali da će je onaj dobri anđeo i dalje voditi kroz život, on je njezinu luku napustio. Zašto? Pitanje bez odgovora. Ona će zauvijek ostati među nama. Karla, Renee, nemojte suzdržavati suze jer imate za kime plakati. Ponavljam jedno te isto već danima jer nemam 20 mišljenja o Helgi. Imam ovo jedno. Ja sam je volio, ona je voljela mene. Doviđenja, Helga – rekao je Oliver.

A doviđenja ovom svijetu koji je napustila rano, u 67. godini i svima najmilijima Helga je rekla uz stihove "I'll Be Watching You" omiljene joj Stingove balade '‘Every Breath You Take'’ koja je odzvanjala zagrebačkim Mirogojem dok je ona odlazila na vječni počinak. Žena koja je voljela život do njegove srži poručila je svima: "Bolest nije kazna, a smrt nije kraj".

Komentara 21

CH
Charlemagne26
20:26 01.03.2012.

Bez sumnje je zasluzila barem kvalitetniji clanak. No, danasnji \"novinari\" su toj starijoj generaciji negdje do potkoljenice.

OB
-obrisani-
21:24 01.03.2012.

Toliko patnje uzrokovane nepromišljenostču, zaboravljajući da razmislimo o tome kako djelovanje utječe na druge. Pocivala s Bogom

OS
osica
18:07 01.03.2012.

eto i meni su ovdje daleko suze potekle - da, upravo tako \"bila je mila\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije