Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Posebni gosti ovogodišnjeg Gričevanja Urban & 4

Gričevanje (1)
Foto:
1/7
PR
Autor
PR članak
14.03.2013.
u 09:10

Gričevanje i proljeće donose legende o Griču i zabavu na Gornji grad od 04. do 14. travnja uz Dječake, Urbana & 4 te još mnogo izvrsnih izvođača

Nakon što se premjestio iz hladnijih mjeseci, festival Gričevanje je uz podršku Tuborga prognao zimu s platoa Gradec i vraća se s prvim danima proljeća na Gornji grad. Koncerti, glazbene slušaonice, čarobni napitci zlih teta coprnjica i legende o vješticama na Griču obilježit će ovo zagrebačko proljeće, a festival Gričevanje će se održati od 04. do 14. travnja. Na povijesnom zagrebačkom mjestu koje priča legende o Gričkoj vještici, 14. travnja svoju će legendarnu priču kroz glazbu ispričati i Urban & 4.

Najoriginalniji predstavnici hrvatske alternativne rock scene, Urban & 4, istovremeno su i bend koji emocije čini opipljivima. Svatko tko je bar jednom jednom bio na koncertu karizmatičnog Urbana i njegove „četvorke“ zna da ih očekuje vrhunska svira, a tako će biti i ovog proljeća na Gričevanju. Urban & 4 izvode odlične koncerte uživo, a ovaj put će nas počastiti s presjekom stvari iz svoje karijere, kao i nekim novim pjesmama s nadolazećeg albuma.

Festival Gričevanje u vrlo kratkom roku etablirao se kao open air festival dobre zabave i izvrsnih koncerata. Jedinstven je po tome što se odvija na otvorenom u samom centru grada te je vezan upravo uz predivno povijesno mjesto i poznatu zagrebačku priču o Gričkoj vještici.

Kao pokrovitelj festivala, Tuborg od samih početaka podržava vještičarenje i gričevanje na Gornjem gradu. Uz odličan glazbeni program i kreativan koncept, Gričevanje savršeno odgovara vrijednostima Tuborga jer garantira dobru zabavu i druženje. Tako Tuborg nastavlja s ulogom službenog osvježenja festivala, a pobrinut će se i za odličnu atmosferu kako bi ova zagrebačka proljetna priča bila prvi izbor za sve posjetitelje željne dobre zabave.

Nakon izvrsnog prvog izdanja, te vrhunskog koncerta Josipe Lisac, ekipa Gričevanja je i za ovu godinu pripremila pregršt dobre zabave uklopljene u starozagrebačke legende o vješticama na Griču. Osim Urbana&4 koji 14. travnja zatvaraju Gričevanje i već spomenutih Dječaka, koji ga otvaraju 04. travnja, specijalno najavljujemo The Bambi Molesterse koji nastupaju 7. travnja, dok je 11. travanj rezerviran samo za Psihomodo Pop.

‘’Gričevanje je jedinstven festival u regiji, izuzetna lokacija bogate povijesti ponovo živi za glazbu i fanove. Dječaci iz Splita donose cinizam i optimizam mediterana u jednom koncertu, novi singl Psihomodo Popa možete uživo čuti samo na Gričevanju, a  kada čujete Urbanove hitove s vrha grada shvatit ćete zašto je gore bolje. Tu su i Bambi Molesters, no, ne brinite, ulaznice plaćati nećete, a puno novog glazbenog programa  i onoga koji nije vezan uz glazbu je u pripremi. Uskoro o tome. Vidimo se,  gore je bolje!’’ izjavio je Emil Matešić, art direktor Gričevanja.

Damir Urban jedan je od najosebujnijih hrvatskih glazbenika koji iza sebe ima 30 godina dugu i bogatu glazbenu karijeru. Talent je iskazao već krajem 80-ih u sastavu Laufer, no zbog autorskih nesuglasica napušta sastav i uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom \"4\" 1996. godine izbacuje solo album \"Otrovna kiša\" sa stvarima kao što su \"Astronaut\", \"Nebo\" i \"Robot\". U ljeto 1998. izdaje album \"Žena dijete\", najbolji album te godine u Hrvatskoj. Vrh top-lista zaposjele su pjesme \"Black Tatoo\", \"Odlučio sam da te volim\",\"Mala truba\", a nagrađivan je i Crnim mačkom, kao i s više Porina. Nakon albuma „Retro“ i „Hallo“, Urban prošle godine objavljuje EP izdanje \"Kundera\", koji je bio samo uvod u novi album koji planiraju izdati ovog proljeća.

Prilikom najave nastupa na Gričevanju Urban je poručio:

Festival na kojem se ulaznice ne naplaćuju je danas gotovo nemoguća stvar. Uz to, ono sto Gričevanje još čini posebnim je i činjenica da se održava u samom centru, na Gornjem gradu!  S obzirom na cijelu priču oko festivala Gričevanje, njegovu pozornicu i zvuk, mislim da trenutno ne postoji opcija gdje bismo se na bolji način mogli predstaviti publici.
Dugo nismo svirali u Zagrebu, pa bend i ja već nestrpljivo brojimo dane do ovogodišnjeg Gričevanja! Dragi vješci i vještice,vidmo se gore!“

Organizatori poručuju: „Izvucite se iz zimskog sna i dočekajte proljeće na povijesnom zagrebačkom mjestu koje priča legende o vješticama na Griču. Doživite najljepši pogled na Donji grad, pronađite skrivene i zaboravljene kutke Griča, probajte iščarobirane napitke u nekoj od kupola ili samo užvajte u besplatnim koncertima na proljetnom sumraku Gornjeg grada“.

 http://www.gricevanje.com/

http://www.facebook.com/gricevanje?fref=ts

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?