Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mayales – 3 nagrade

Porin za pjesmu godine u rukama Nene Belana

Porin (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/27
12.05.2013.
u 00:05

Opća opasnost dobila Porina za hit godine za pjesmu "Tvoje ime čuvam", a Neno Belan za najbolju pjesmu – "Ulicama grada".

Porin u kategoriji Hit godine koji dodjeljuje javnost dobila je Opća opasnost za pjesmu “Tvoje ime čuvam”, a nagradu struke za najbolju izvedbu grupe s vokalom kao i za najbolji album rock-glazbe dobio je Urban & 4 za CD Kundera.

Massimo se okitio Porinom za najbolju mušku vokalnu izvedbu, a Radojka Šverko za žensku. Najbolji album zabavne glazbe je “Od zipke do križa” klape Cambi (Kaštel Kambelovac), a pop-glazbe “Opet si pobijedila” Tonyja Cetinskog, koji je sa sedam nominacija, a samo jednim Porinom najveći gubitnik.

Najbolji novi izvođač je Mario Huljev, a najbolja pjesma je “Ulicama grada (Pjesma sreće)” Nene Belana & Fiumensa feat. Ljetno kino. Mayales je za album “2” dobio Porine za album godine, najbolji album alternativne glazbe i najbolju produkciju.

Glazbenim spektaklom u Rijeci proslavljeno je sinoć 20 godina naše najprestižnije glazbene nagrade Porin te su dodijeljene nagrade u 50 kategorija. Iako je najveći hrvatski glazbeni show, napravljen po najvišim produkcijskim standardima, počeo u 21 sat, atmosfera ispred dvorane Zamet počela se zahuktavati još u 18 sati.

Zanimljive vokalne suradnje

Proteklih nekoliko dana mnogobrojni gosti opatijskih hotela imali su prilike uživati u sjajnim popratnim događanjima, poput koncerta Nene Belana na Ljetnoj pozornici u Opatiji te zabavi u čast dobitnika Porina za životno djelo Rajka Dujmića nazvanoj “Rock me Baby”.

Sinoćnju dodjelu otvorio je Tony Cetinski u duetu s Markom Toljom. Sam Porin obilježen je zanimljivim vokalnim suradnjama kao što su bili Pavel i Nola, Ivana Kindl i Natali Dizdar te nastupi grupa Radio Aktiv, Parnog valjka...

Opća opasnost bila na gaži

Neuspjeli pokušaj u plesanju tanga izvela je Ana Rucner koja se doimala razočarano kad s pozornice nisu pročitali njezino ime ni u jednoj kategoriji u kojima je bila nominirana. Sve je oduševio nastup Nene Belana i Fiumensa kada su, zapjevavši a capella, zahvalili na nagradi koju su dobili. Na oduševljenje mnogih u dvorani gromoglasnim je pljeskom dočekan ovogodišnji hit godine za pjesmu “Tvoje ime čuvam” grupe Opća opasnost koja je za svoj kipić doznala na gaži u Slavonskom Brodu.

U duetu s Cubismom vječito mladolika i osobita Josipa Lisac svojim novim stylingom i "izblajhanom" kosom, još jednom je dokazala zašto je jedna od najrenomiranijih pjevačica ovih prostora. Tony Cetinski bio je vidno razočaran s obzirom na to da je dobio samo jedan Porin, a imao je čak sedam nominacija. Rijetko je pljeskao kolegama čije su ime prozvali, aplaudirao je samo na kraju Rajku Dujmiću. Najzaljubljeniji par Porina bio je Željko Bebek koji svoju suprugu Ružicu nije ispuštao iz ruku. Djelovali su zaljubljeno kao i prvog dana.

 

>>Na ludu zabavu njemu u čast Rajko Dujmić došao je zadnji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije