Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki finale

Porin 2011.: 'Bižuterija' hit godine, Gibonniju album godine

porin (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/6
15.05.2011.
u 22:58

– Hvala svim mojim kolegama koji su imali dovoljno građanske hrabrosti da me nominiraju za ovu nagradu, iskrena je bila Jelena.

Najavljivana je večeras u Biogradu prava groznica hrvatske glazbene večeri, no od užarene atmosfere, nažalost, nije bilo ništa. Mlaku svečanost bez velikog vrhunca vodio je Đani Stipaničev, čije su šale publiku ostavile potpuno ravnodušnom što se nije moglo reći i za Jelenu Rozgu čija je pjesma "Bižuterija" osvojila Porina za hit godine.

– Hvala svim mojim kolegama koji su imali dovoljno građanske hrabrosti da me nominiraju za ovu nagradu – iskrena je bila Splićanka. Pjesmom godine proglašena je "Dogodila se ljubav" Lee Dekleve, uz koju su velikog razloga za slavlje imali i dečki iz TBF-a. Nagrađeni su Porinom  za najbolji koncertni album i najbolju izvedbu grupe s vokalom te za najbolju vokalnu suradnju s Leom Deklevom. Od deset nominacija Gibonni je osvojio pet, a najvažniji Porin bio je onaj za album godine.

– Bez lažne skromnosti reći ću da sam došao baš po ovo i zato sam zadovoljan. Svi znaju kako nagrade djeluju na moj libido, večeras sam... nemam riječi – zahvalio je Gibo na nagradi za "Tolerancu".  

U kategoriji za najbolji pop-album slavili su Jinxi, a Elemental je kući otišao s Porinom za najbolji album klupske glazbe. Zagrebački bend KinoKlub proglašen je najboljim novim izvođačem. Ivana Kindl napokon je dočekala Porina, koji je dugo priželjkivala, onaj za najbolju žensku vokalnu suradnju. Klubu slavljenika pridružio se i Massimo kao najbolji muški vokal. Porina za životno djelo dobio je Drago Diklić.

Najbolji album rock-glazbe je "As The Dark Wave Swells" The Bambi Molestersa, a najbolji album zabavne glazbe je onaj Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića "Ponekad dolazim, ponekad odlazim".  

Komentara 34

DU
Deleted user
23:29 15.05.2011.

Za hrvatsku glazbenu scenu, u odnosu na svjetsku ili europsku estradu, i za POKONDIRENJE u i oko PORINA najbolje je kazao naziv pjesme pobjednice: Bižuterija ( u odnosu na prave dragulje)! P.S. Ne omalovažavam samu pjesmu!

Avatar marquis
marquis
23:33 15.05.2011.

Porin za: - pjesmu godine - hit godine WTF? Koja je fuckin\' razlika? Eto kako nagrade gube na cijeni. Još porin za najbolju pjesmu s vokalom i porin za najbolju pjesmu u duetu i porin za...

DE
deus ex machina
06:36 16.05.2011.

O TEMPORA O MORES !!! O stanju masovnog ukusa ali na žalost i o nivou \"profesionalizma \" na hrvatskoj estradi dovoljno svjedoči činjenica da takva \"cajka\"kakva je Jelena Rozga može dobiti Porina. Huljić je ....CAR NEKUSA..........KARCINOM hrvatske glazbene scene. Jadni Jadni Runjić...... zaista mora da se grobu prevrće kad vidi ovaj užas i koji je stupanj estetske \"ispranosti mozga \" u Hrvata. Žalosno i jadno....tako provincijalno i \"Balkanski\" !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije