Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Poreč neće otkazati Grdovićev nastup, iako udruge to traže jer je obiteljski nasilnik

Porečki Centar za građanske inicijative i Ženska mreža Hrvatske tražili su otkazivanje nastupa jer smatraju da se tako šalje poruka da je nasilje prihvatljiv oblik ponašanja
25. listopada 2016. u 15:30 38 komentara 1374 prikaza
Mladen Grdović
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Gradske vlasti Poreča poručile su danas kako nemaju namjeru otkazati novogodišnji koncert zadarskog pjevača Mladena Grdovića, što traže porečki Centar za građanske inicijative i Ženska mreža Hrvatske, uz ocjenu da se angažmanom Grdovića, osuđenog obiteljskog nasilnika, šalje poruka da je nasilje društveno prihvatljiv oblik ponašanja.

tlzp TVOJE LICE ZVUČI POZNATO Hana Hegedušić: Prijateljice će mi sad naći gažu na svadbi Mladen Grdović OTVORENO PISMO Ne želimo novogodišnji koncert Mladena Grdovića u Poreču jer je obiteljski nasilnik!

 – Gradu nije poznato da je sud Mladenu Grdoviću zabranio da živi od svog rada kroz svoje javne nastupe. Grdović je, u dogovoru sa suorganizatorima angažiran isključivo kao glazbenik, čija je zabavna glazba prikladna za ovakvu vrstu događanja. To je jedina poruka koja se njegovim angažiranjem šalje javnosti – poručuju iz Grada Poreča u priopćenju.

Naglašavaju kako već godinama najoštrije osuđuju sve oblike nasilja i podupiru stvaranje pozitivnog i tolerantnog ozračja u zajednici, ali da nemaju pravo ograničavati rad pojedincima, pa ni osuđivanima. Porečki Centar za građanske inicijative, koji je podržala i Ženska mreža Hrvatske, otvorenim je pismom upozorio Grad Poreč da je pjevač Mladen Grdović, čiji je nastup uz Jasmina Stavrosa najavljen za doček Nove godine, osuđivani nasilnik pa stoga traže otkazivanje koncerta. 

 U pismu organizatorima koncerta iz Centra navode kako Grdovićev nastup nije primjeren zbog obiteljskog nasilja, za koje je više puta prijavljen i priveden.

 – Odlukom da se angažira osoba koja je osvjedočeni nasilnik javnosti se šalje poruka da je nasilje društveno prihvatljiv oblik ponašanja, a plaćanje nastupa sredstvima svih poreznih obveznika, pa tako i žena koje svakodnevno trpe nasilje, posve neprimjereno – ističu u Ženskoj mreži Hrvatske.

 Odluku Grada Poreča da za novogodišnju noć angažira upravo Grdovića smatraju još jednom potvrdom da se nasilje u hrvatskom društvu ne shvaća ozbiljno, "već se i dalje doživljava kao privatni problem, premda su posljedice uvijek po društvo". 

 Stoga od grada traže da promijeni odluku, otkaže nastup Grdoviću i tako pošalje jasnu poruku da ne štiti nasilnike i ne tolerira nasilje.

Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • Mimizo:

    jesu li ove udruge i protiv estradnjaka iz srbije koja je bila agresor

  • kokalo22:

    pitam se da li su udruge zatvorile porecke restorane u kojima tabaju turiste

  • Deleted user:

    Čovjek ima ustavno pravo na rad,pozornica je njegovo radno mjesto,treba raditi i zarađivati i doma nositi novce ženi,pa se neće s njom svaditi a niti dobiti štapom po leđima.Koliko ja znam i on i supruga su prijavljeni za nered u ... prikaži još! kući..a uostalom ako ga žena trpi i podržava neznam zašto bi mu trebalo zabraniti nastup...