Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ponovno se otvaraju „Dosjei X“ !

Dosjei X
Foto: PR FOTO
1/5
PR
Autor
PR članak
25.01.2016.
u 11:17

Šest novih epizoda na Fox kanalu od 26. siječnja u 22:00h

Prema mnogima kritičarima, najbolja serija ikada snimljena u fantastično-znanstvenom TV žanru, vraća se u televizijski svijet nakon 13 godina pauze kao mini serija od šest nastavka. 26.siječnja u 22:00h, u sklopu TV eventa na FOX kanalu, biti će prikazana prva dva nastavka serije.

FBI agenti Fox Mulder (David Duchovny) i Dana Scully (Gillian Anderson) uz nepromjenjenu glazbenu temu serije i prepoznatljivu uvodnu špicu, već u prvim minutama novih epizoda vraćaju nas u svijet urote američke vlade o skrivanju postojanja izvanzemaljskog života i atmosferu koja odiše 90-tim godinama prošlog stoljeća. Monolog Davida Duchovnya na početku prve epizode, popraćen specijalnim efektima kakve do sada nismo vidjeli u „Dosjeima X“, nagovještava vrlo suvremen kontekst u kojem će se odvijati rješavanje novih slučajeva. Prijašnje sezone bavile su se američkom vladom koja taji povezanost sa izvanzemaljcima, a sada taj dio priče ima snažan zaokret; Mulder će pokušati dokazati kako postoji snažna veza između vlade i tehnologije koju koriste izvanzemaljaci, za koju vjeruje da će biti iskorištena protiv čovječanstva.

U središte radnje prvog nastavka stavljena je djevojka Sveti (Annett Mahendru) koju su navodno oteli izvanzemaljci i ugradili joj svoj DNK. Sveti će tako postati izvor informacija koje će iz temelja promijeniti sve što je Mulder ikada mislio ili znao o otmicama izvanzemaljaca kao i o ulozi vlade o zataškavanju takvih slučajeva. Iako su i Mulder i Scully sada iskusniji i stariji, dinamika odnosa među njima ostala je ista; Mulder će pokušati uvjeriti skeptičnu Scully da je pravu, a ona će na svoj nepovjerljiv način, objašnjenje tražiti u znanosti. Kada u drugom nastavku, istažujući samoubojstvo znanstvenika, otkrivaju laboratorij u kojem se već destljećima rade eksperimenti i uzgajaju subjekti sa nadnaravnim i opasnim moćima, nepovjerenju u paranormalna događanja više nema mjesta.... Ist tako je nemoguće ne primjetiti romantičnu napetost između agenata koja nagovješćuje mogućnost veze unatoč burnoj prošlosti, neslaganjima i različitostima....

Chris Carter i dalje ostaje glavni tvorac serije, kao i producent. Duchovny i Anderson oduševljeni su povratkom ulogama koje su ih proslavile ali u kojima su, kako kažu, najviše uživali, a nama ostaje prepustiti se fantastičnom i neobjašnjivom jer „Istina je oko nas“

FOX je već dugo najrašireniji premijerni zabavni kanal na svijetu kojemu se okreće gledateljstvo u SAD-u i šire kako bi gledalo najnovije, trendovske programe hvaljene od strane kritike. Međunarodnim prikazivanjem serije „Dosjei X“, FOX je održao obećanje da će i nadalje biti prvi u prikazivanju najboljih serija gledateljima diljem svijeta.

Model istovremenog prikazivanja je osnova FOX-ove programske strategije za poznate američke serije uključujući Žive mrtvace, Wayward Pines, Scream Queens, Empire i nadolazeći Outcast, kojeg je FIC-ov studio FOX International Studios razvio u suradnji s Robertom Kirkmanom za Cinemax u SAD-u i FOX-ove kanale diljem svijeta. FOX je dostupan kao linearni i nelinearni kanal koji se nudi u preko 340 milijuna domova diljem SAD-a te na gotovo svim međunarodnim TV tržištima.

Želite prijaviti greške?