Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAŽEN ŽERIĆ ŽERA

'Ponizili su me kad su mi odbili status samostalnog umjetnika u Hrvatskoj'

Suđenje Želimiru Babogredcu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
20.11.2017.
u 17:16

Frobtmen Crvene jabuke svjedočio je danas na Općinskog sudu u Zagrebu gdje je bio pozvan kao svjedok u postupku koji je Nikša Bratoš pokrenuo protiv direktora Croatia Recordsa Želimira Babogredca.

- Kada sam prije dvije-tri godine zatražio da mi se u Hrvatskoj dodjeli status samostalnog umjetnika dobio sam odbijenicu s objašnjenjem da moj rad nije dovoljno prepoznat. Obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj radim već najmanje 25 godina zbog tog objašnjenja sam se osjećao poniženim i više nisam nikad zatražio da mi se status dodjeli.

Ima li Nikša Bratoš veze s tim? I da i ne, a takav odgovor dajem zato jer se on nalazi na visokim pozicijama u glazbenim tijelima, ali ne znam da li je član stručnog povjerenstva koje odlučuje o dodjeli statusa samostalnog umjetnika, znam samo da se po Zagrebu pričalo da je, ali ne mogu to tvrditi - riječi su  koje je frontmen Crvene Jabuka Dražen Žerić Žera izrekao danas  u sudnici zagrebačkog Općinskog kaznenog suda gdje je bio pozvan kao svjedok u postupku koji je Nikša Bratoš pokrenuo protiv direktora Croatia Recordsa Želimira Babogredca.

Bratoš ga je tužio zbog klevete radi tvrdnji koje je u lipnju 2015. godine Babogredac iznio u intervjuu u Slobodnoj Dalmaciji, a u kojima je Bratoša prozvao kao čovjeka koji sa svojim timom preko HRT-a godinama na muljažama i ucjenama diže ogroman novac.

U svojoj obrani koju je iznio Babogredac je rekao kako je u intervjuu koji je dao sve bazirao na argumentima, te da je Bratošu uputio i više komplimenata zbog čega taj intervjuu treba gledati u cjelini, a ne iz konteksta izdvajati određene izjave.

Komentara 4

Avatar comandante
comandante
17:38 20.11.2017.

pa ti si umjetnik u Sarajevu, tamo traži svoja prava.. što se svi hoće ogrebati ovdje?

DU
Deleted user
17:46 20.11.2017.

Eh Zelimire moj , ja pomisli, ti zelis mir, ali ti tvoji geni to ocigledno ne dozvoljavaju.

GU
General_U
00:37 21.11.2017.

nikša je go.. žera car...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije