Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. izdanje

Polaznicima Fotosofije svoja iskustva prenio je belgijski modni fotograf Serge Leblon

Foto: Krume Ivanovski
1/11
19.06.2019.
u 13:46

Raspoloženi Leblon priuštio im je posebno vrijedno iskustvo: u praksi im je pokazao kako da izvuku maksimum iz seta koji su pripremili.

Četrnaesta generacija polaznika Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju koji se pod umjetničkim vodstvom zagrebačkog fotografa Damira Hoyke održao u Zagrebu od 10. do 16. lipnja, iskusila je kako izgleda radni dan modnog fotografa.

Modni tim, na čelu s Franjom Matkovićem, jednim od najboljih modnih fotografa u Hrvatskoj, vodio je petnaestero seminarista koji učili na što obratiti pažnju prilikom odabira lokacije, kako komunicirati s modelom, postaviti rasvjetu, dobar kadar...

Snimanju je prisustvovao belgijski modni i portretni fotograf Serge Leblon koji je polaznicima prenio iskustva sa snimanja za magazine (Vogue, Elle, Dazed & Confused), te za prestižne modne brandove (Sonia Rykiel, Kenzo, Cartier...) Raspoloženi Leblon priuštio im je posebno vrijedno iskustvo: u praksi im je pokazao kako da izvuku maksimum iz seta koji su pripremili.

Foto: Krume Ivanovski

Modeli su nosili kolekcije diplomanata Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta - Filipa Čančera, Mine Dobrić i Mije Kovač koje su nastale pod mentorstvom izv. prof. mr. art. Jasminke Končić. Hoyka nije sakrivao zadovoljstvo što je ponovno uspio omogućiti povezivanje talentiranih mladi ljudi iz raznih zanimanja koja su ključna za uspješno modno snimanje.

- Ovo nam je prva 'velika' Fotosofia u Zagrebu, i drago mi je što smo snimali na Zagrebačkom velesajmu koji se pokazao kao sjajan domaćin. Naš partner TTF iz Zagreba odabrao je tri vrhunska diplomanta koji su se odlično uklopili u atmosferu seminara, i doprinijeli da seminaristi i ove godine, osim novih iskustava, ponesu niz fotografija kojima će obogatiti svoje bookove.- rekao je Damir Hoyka. 

Foto: Igor Glavaš

Ovogodišnji Fotosofia Fashion Team sačinjavali su modeli Nera Borojević, Petra Ostojić i Klara Pinjuh koje su nosile modele Mine Dobrić, Mije Kovač i Filipa Čančara. Za make up su bile zaslužne Ivana Lončar, Tena Varga i Saša Knežević, o frizurama je brinula Ela Gračiš, a o stylingu Monika Hršak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije