Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna isprika

Polanski: S. Geimer je dvostruka žrtva, moja i žrtva medija

roman polanski
Foto: Reuters/PIXSELL
29.09.2011.
u 14:24

U filmu Laurenta Bouzereaua o životu poznatog francusko-poljskog redatelja, Polanski je rekao da mu je žao zbog svojih grešaka koje je učinio baš njoj.

Roman Polanski ispričao se Samanthi Geimer, ženi koju je seksualno zlostavljao kada je imala samo 13 godina. U filmu Laurenta Bouzereaua o životu poznatog francusko-poljskog redatelja Polanski je rekao da mu je žao zbog svojih pogrešaka koje je učinio baš njoj.

– Ona je dvostruka žrtva – moja i žrtva medija. Svi griješe pa sam i ja napravio neke pogreške zbog kojih mi je jako žao – izjavio je redatelj u filmu osmišljenom i prikazanom poput dugačkog razgovora.

Film “Roman Polanski: Filmski memoari” premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Zürichu.

Tom prilikom Polanski je napokon dobio Nagradu za životno djelo, koju nije mogao uzeti prije dvije godine jer je bio uhićen na putu prema festivalu. Amerika je tada zatražila njegovo izručenje, a Švicarska je to odbila. Kako bi izbjegao da mu se sudi za silovanje, Polanski je priznao nezakonit seksualni odnos s maloljetnicom. Nakon puštanja na slobodu uz jamčevinu pobjegao je iz Amerike.

Polanski se kasnije nagodio s Geimer i uime odštete isplatio joj pola milijuna dolara. Geimer je 2009. tražila da sud odbaci optužbe protiv njega, no Interpolova tjeralica za redateljem još uvijek stoji u 188 država pa se može kretati samo u Švicarskoj, Francuskoj i Poljskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije