Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnjica smrti

Prijatelji Olivera Dragojevića pjevaju njemu u čast u Veloj Luci

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/23
29.07.2019.
u 21:56

Zorica Kondža izjavila je da su svi imali osjećaj kao da je Oliver cijelo vrijeme uz njih, a emocije su izvođače svladale već na probi i nisu mogli skriti suze svirajući Oliverove omiljene pjesme.

Glazbenici i prijatelji Olivera Dragojevića večeras su u Veloj Luci na Pijaci ispred župne crkve sv. Josipa održali koncert "Trag u beskraju" u čast glazbeniku koji nas je napustio prije godinu dana.

Njegovi prijatelji Zorica Kondža, Tedi Spalato, Gibonni, Dupini, Ante Gelo, Nikša Bratoša i drugi izvođači pjevaju Oliverove pjesme, ali poklonili su mu i jednu svoju pjesmu. Zorica Kondža izjavila je da su svi imali osjećaj kao da je Oliver cijelo vrijeme uz njih, a emocije su izvođače svladale već na probi i nisu mogli skriti suze svirajući Oliverove omiljene pjesme.

 

Između izvedbi pjesama prisjetili su se dragih trenutaka s Oliverom i Zorica Kondža je rekla kako ne zna tko će je opet uspjeti nasmijati kao Oliver. 

Ulaznice za "Trag u beskraju" rasprodale su se u desetak minuta, a Općina Vela Luka i Turistička zajednica u centru mjesta postavili su veliki videozid putem kojeg su  mještani i posjetitelji pratili koncert. U publici su večeras bili i Nina Badrić, Branko Bačić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Na koncertu je bila i Oliverova supruga Vesna sa sinovima Dinom, Davorom i Damirom.

Posljednji put Oliver je u Veloj Luci nastupio 2017. na jazz-festivalu i nakon tjedan dana je doznao da je bolestan.  Nakon toga nastupio je samo još jednom, 15. listopada 2017. u Splitu, u povodu 50 godina djelovanja Županijske lige protiv raka.


Spontano su se prošle godine Splićani okupili na Pjaci kada su saznali da je preminuo Oliver Dragojević, a danas su opet na istom mjestu pjevali u čast ovom velikom glazbeniku koji nas je prerano napustio.

"Cesarica", Ča je život vengo fantažija", "Splite moj" samo je dio dobro poznatih hitova koje je pjevao Oliver, a koje su večeras složno pjevali njegovi Splićani.

Dio te atmosfere pogledajte u videu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije