Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na hrt-u

Pogledajte kako će izgledati pozornica Dore, spektakl počinje za samo dva dana

Foto: Dario Njavro za HRT
1/11
20.02.2024.
u 12:10

Scenografiju potpisuje iskusni HRT-ov scenograf Igor Juras. Za režiju će se pobrinuti Ivan Miladinov, a rasvjeta je u rukama dizajnera svjetla Marka Foretića.

Još su samo dva dana ostala do početka glazbeno scenskog spektakla - Dore 2024. U iščekivanju prve polufinalne večeri zavirili smo u HRT-ov studio Anton Marti. Donosimo nekoliko fotografija pozornice na kojoj će u četvrtak 22. veljače nastupiti prvih dvanaest polufinalista.

Scenografiju potpisuje iskusni HRT-ov scenograf Igor Juras. Za režiju će se pobrinuti Ivan Miladinov, a rasvjeta je u rukama dizajnera svjetla Marka Foretića. U galeriji pogledajte kako će izgledati pozornica:

1/11

U izravnome prijenosu iz HRT-ovih studija očekuju nas dvije polufinalne večeri koje su na rasporedu u četvrtak 22. i u petak 23. veljače. U obje večeri gledatelji će moći čuti po 12 pjesama, a 8 najboljih ići će u završnicu u nedjelju 25. veljače. Dakle, za prestižnu statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu 2024. natjecat će se 16 pjesama. 

Valja naglasiti kako o najboljima u polufinalnim večerima odlučuju isključivo gledatelji televotingom (sms i pozivi), a u finalu će o najboljoj pjesmi odlučiti podjednako glasovi ocjenjivačkih sudova (žirija) i glasovi gledatelja. Hrvatsku pjesmu predstavnicu za Eurosong ove će godine birati četiri hrvatska žirija: iz HRT-ovih centara Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ali i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Euorvision Song Contesta 2024.: Italija, Njemačka, Ukrajina i Island. Svaki ocjenjivački sud imat će tri člana, a činit će ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari, producenti itd..

VEZANI ČLANCI:

HRT je za gledatelje pripremio i atraktivan show program. Tako će u prvoj večeri polufinala nastupiti francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu - Slimane. Radi se o trenutno jednoj od najvećih zvijezda u Francuskoj koji je pobijedio u petoj sezoni francuske inačice showa The Voice i koji je prodao preko 2 milijuna primjeraka albuma, osvojio je pet puta nagradu NRJ Music Award i ostvario preko 2 milijarde streamova na digitalnim glazbenim servisima. Na Eurosong putuje s pjesmom “Mon amour „(Moja ljubav) , koju će na Dori imati prigode čuti hrvatska publika.

VIDEO Đokovićeva majka promijenila je vjeru: Roditelji me nisu učili da vjerujem u Boga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije