Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lea dekleva

Podvojena sam ličnost - vesela, a u glazbi depresivna

lea dekleva
Foto: pixsell
1/4
19.11.2010.
u 10:08

Kantautorica hita “Dogodila se ljubav” govori o sebi, novom albumu, dečku s kojim želi provesti život, kujici Tari i želji da otvori glazbeni vrtić

Lee Dekleve dugo nije bilo, stopila se s nepojavnošću koja tako dobro ide uz njezin karakter. No pjesmom “Dogodila se ljubav” vratila se sa stilom i na golema vrata, a hit u kojem su joj se pridružili i TBF-ovci Mladen Badovinac i Saša Antić ne silazi s prvih mjesta domaćih radiopostaja.

– Prijatelji mi već u šali govore: “O ne, opet ti na radiju!” – započela je kantautorica Lea s prikrivenom samoironijom priču za susreta u svom domu na Trešnjevci. Pa iako u stihovima “Da mi njega oduzmu, tijelo bi ovo mogla leći samo pod zemlju” mnogi traže priču dvoje ljubavnika, ovo je pjesma o čežnji kontinentalca za jugom. A saznavši to u zraku već lebdi pitanje - pa odakle u rođenoj Zagrepčanki tolika sjeta radi razdvojenosti s morem?

– O pa imam ja dalmatinske korijene! Moja baka po tati je iz Kaštela, gdje sam provela najveći i najljepši dio djetinjstva i to se južnjaštvo usadilo u mene. Pjesma je nastala slučajno. Samo je iscurila! Dok sam komponirala, čula sam glasove Mladena i Saše kako pričaju o meni i poput svojevrsnih “poštara” prenose ono što osjećam. Stoga su bili prvi i jedini izbor za suradnju – zaneseno priča. U istom stilu, razdvojeni na dvije lokacije, u Zagrebu i u Splitu, snimili su i spot čija je premijera bila prije koji dan.

Vratimo se sad na početak priče i pojašnjenje onoga da je nije dugo bilo. To dugo je od 2005., kada je izdala prvi album “Emocija” i stala. U međuvremenu je pisala pjesme za Olivera Dragojevića, Massima, Marka Tolju, a sada se ponovno posvetila sebi. Do kraja godine planira izdati novi single “Spremam život”, a pjesme za drugi album već su gotove. Samozatajna Lea nikada nije težila medijskoj pažnji, no njezini obožavatelji nisu je zaboravili.

– Moja publika je tiha vojska. Mala, ali me prati. No, Alen Miralem iz Sarajeva, kojega sam i upoznala prije pola godine, najvjerniji je obožavatelj. Ne prođe dan a da mi ne pošalje mail sa savjetima, kritikama i prekrasnim idejama za ono čime se bavim. Njegove mailove ne brišem jer u trenucima pada morala znam posegnuti za njegovim odličnim idejama – kaže Lea.

Djevojka kojoj biti moderan znači dvadeset i četiri sata baviti se glupostima zapela je u vremenu kad se ljude ne viđa na Facebooku nego na kavi. Ako joj karijera krene nizbrdo, ostvarit će dječju želju i postati teta u vrtiću, ali vlastitom - i to glazbenom. Mrzi šoping, a obožava kujicu Taru koju je njezin brat dobio kao božićni dar. Piše najčešće noću uz par svjećica, kada skuha biljni čaj, jer kavu od ljetos ne pije, te zapali cigaretu, o kojima je i te kako ovisna, pa kutija na dan ode u dim. A u novim pjesmama na pragu 33. godine pisat će o slaganju novog života u kojem se baš kao i u aktualnom hitu - dogodila ljubav.

– U dugoj sam i sretnoj vezi. On također radi u glazbi, ali ne direktno. Srodne smo duše, pa se smijemo istim stvarima, isto reagiramo na takt pjesme koju prvi put čujemo i imamo iste životne radosti i više od toga ne trebam – rekla je Dekleva, dodavši da će biti vremena i za sve ono što ide po ‘urednom životnom rasporedu, ali nakon što kaže što još treba reći i dodaje: – Onda ću objaviti primirje!

Sigurna je u doživotni ostanak u domovini, koju zove svojim selom, jer joj nudi dobru kuhinju i tri sata vožnje do mora. U slobodno vrijeme hobi joj je proučavanje drukčijih ljudi pa je tako televizor kod nje ‘umro’ otkako se prihvatila čitanja biografije Leonarda Cohena, koji je djelomice zaslužan i za melankoliju koja izvire iz njezinih stihova.

– Mislim da sam podvojena ličnost. Na van sam veseljak, ali kada je glazba posrijedi, zaorem dublje u sebe i druge te iz mene izvire tuga i budem u laganoj depresiji. A u tome je prste imala moja mama jer uz nju sam odrasla slušajući Cohena, a to odmah u startu dijete čini drukčijim! – kaže arhaična glazbenica koja je uvjerena da je u prijašnjem životu bila netko jer je već s deset godina, tvrdi, bila stara te je postavljala životna pitanja koja će je zaokupljati uvijek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije