Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CVJETIĆI GLAZBE“ U PLETERNICI

Pobjednici Pleterničanka Ina Grgić i Kutjevčanka Leona Zorić

Dusan Mirkovic/PIXSELL
15.06.2015.
u 13:30

Nakon programa drugog dana nastupili su vrsni požeški tamburaši Posegana i njihova gošća Ana Baketarić

Jedini dječji tamburaški festival u nas pleternički „Cvjetići glazbe“ imali su proteklih dana  svoje 23. Izdanje, a uz pratnju malih tamburaških sastava s područja Požeško-slavonske županije nastupilo je u obje večeri 30 izvođača sa poznatim pjesmama. Priredbu je otvorila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, a nazočili su još njen zamjenik Domagoj Katić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, te više stotina posjetitelja.

Među mališanima do 12 godina starosti odlukom stručnog suda pobjednica je Leona Zorić iz Kutjeva sa pjesmom „Ti si moja ljubav stara“ uz pratnju TS Sanjari, slijedi Ana Kobetić iz Pakraca(pjesma „Zemlja dide mog“) iz pratnju TS Pakra, te David Ralašić iz Požege uz TS Gradskog KUD Požega(pjesma „Za sve moje bivše“). Najcvjetićem za najsimpatičniji nastup proglašen je  Stjepan Perak iz Sesveta. Posebnu pohvalu za nastup dobio je Maks Bosjak iz Pleternice.

U starijoj uzrasnoj skupini do 18 godina pobjednica je Ina Grgić iz Pleternice uz TS Ligamenti(pjesma „Živim da živim), druga je Helena Krišković iz Drenovca uz TS Hrvatice s pjesmom „Đenka“, te treća Kutjevčnka Emanuela Katavić uz TS Ligamenti(pjesma „Kao kap vode na dlanu“).

Nakon programa drugog dana nastupili su vrsni požeški tamburaši Posegana i njihova gošća Ana Baketarić.

Priredbu je snimala ekipa Poljoprivredne TV Požega, te će je emitirati u terminu popularne tamburaške emisije TV Superton u ponedjeljak  29. lipnja od 20.23 sati(prva večer), te 6. srpnja u istom terminu drugu večer festivala.

>> Helena Krišković i Hana Gomerčić pobjednice 'Cvjetića glazbe'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije